Bra med lika beskattning, men löser inte grundproblemen i pensionen

SPF Seniorerna om regeringens satsningar på hushållens ekonomi: Lika beskattning är en rättvisefråga för seniorer, men skattelättnader är inte verktyg som kan lösa grundproblemen i pensionssystemet.

  • Eva Eriksson välkomnar dagens besked om att skatten sänks för pensionärer, men poängterar att skattelättnader är en kortsiktig åtgärd som inte löser grundproblemen i pensionssystemet.

Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, kommenterar regeringens besked om satsningar för hushållens ekonomi: 

– Det är positivt att regeringen insisterar på lika beskattning på lön och pension när skattelättnader genomförs. Denna princip är en rättvisefråga för oss seniorer. Många hushåll har haft det tufft de senaste åren, vi välkomnar därmed dagens besked om skattesänkningar, säger Eva Eriksson.

– Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att skattelättnader är en kortsiktig åtgärd, och ett olämpligt verktyg för att komma till rätta med grundproblemen i pensionssystemet. Pensionerna blir svagare än förväntat och det lönar sig inte att ha arbetat ihop sin pension. Detta kan inte några skattelättnader lösa. Vi förväntar oss därför att politiken ser över hela pensionssystemet och tar tag i just dessa grundläggande problem, understryker Eva Eriksson.