Våravslutning i Hölminge

Hur ska vädret bli idag, ska vi ta regnkläder eller ska vi lita på vårt regnfria torsdagsförmiddagsväder? SMHI har ändrat sig flera ggr men denna dag hade vi återigen tur, vi förblev torra hela dagen.
Det blev en glädjande stor uppslutning, 28 st hade hörsammat att komma ut till Bolmens vackra strand i Hölminge.
Två olika längder erbjöds, den korta ca 3 km och den längre som gick österut upp i skogen var ca 7 km. Vi fick lite guidning vid starten eftersom det är flera i gänget som har sina stugor/hus här, trevligt inslag.
I den djupa granskogen fanns det plats för att ventilera många personliga tankar innan vi så småningom kom fram till PilaKull. Vad vore mer passande än att vår konstnär Kjell berättade historien om trollkärringen i Pila kull som spann lin till en bondhustru i Hölminge. Som tack ville trollet att byborna inte skulle odla lin i byn. Troll tål inte lin. Naturligtvis sådde folk lin det värsta de kunde.
Vi kom tillbaka till stranden där vi startat och minsann hade Conny och Ulf tänt grillen lagom att värma korven som vandringsledaren idag bjöd på. Det blev ytterligare en överraskning då Eva dukade fram rulltårta med jordgubbar som dessert, en trevlig avslutning på kaffestunden.
Nu begärde Åsa ordet och framförde vandringsgängets tack för vårens vandringar dels till undertecknad och dels till Ann-Christin och Kenneth som tacksamt hoppar in när undertecknad ibland har förhinder. Tack till gruppen framfördes och lite information om vad som sker framöver.
Berndt undrade om intresse finns för en resa till travet i Halmstad. Karl-Erik informerade om en vandring på Hallandsåsen, nämligen Postrånevandringen.
Stort tack till Elizabeth och Lars-Gunnar som initierat den nya rundan.
Nu tar vi sommarledigt och startar igen den 15 augusti.
Trevlig sommar!

/Karl-Erik