En promenad på Bergastigen

Vi skrev den 12 september.
Morgontemperaturen hade sjunkit betänkligt. Vi som varit vana denna september att vakna med 20 gradig morgonluft, fann oss omgivna av 4 graders atmosfär. Hu, bäst att ikläda sig höstdräkt!
Vi räknade oss i seniorskaran till 17 vandrare. Bergastigen är en väl avpassad vandringsrunda och med Bengt i täten fann vi oss i ett huj vid första hållplatsen. Utmed den 7 meter djupa bäckravinen finns Sveriges enda skywalk. Den sträcker sig fem meter rakt ut över ravinen. Ser ni att den liknar en truck med lastarmar rakt fram, sade en i gruppen. Det är faktiskt en truckdesigner som ritat denna skywalk!
Utefter västra delen av stigen går vi mestadels på en ås och härifrån ser vi hur samhällets företag etablerar sig i ökad omfattning.
Det dröjde inte länge förrän vi befann oss vid golfklubben. Flera av våra golfare fann att aktiviteten bland övriga golfare hade kommit igång, men här fanns gott om plats för oss att intaga fika.
Efter rasten bar det iväg över kyrkan och utefter kanalen ner till kraftverket. Visst är det vackert att vandra utefter Lagaån och skogen ner mot den rörliga bron. Den bro som rör sig i sidled för varje steg man tar. Efter ytterligare en stunds vandring fann vi oss vara tillbaka vid utgångspunkten, Slussen i Lagan.
Någon sa att vi gått över 6 km idag. Min glädjemätare visade på 7 km, men det får man ta med en nypa salt.
Nästa torsdag går vi från och till Ängaladan utanför Agunnaryd. Där väntar oss kanske får och bordercollies, vem vet?
Vi startar som vanligt från bibblan kl 09.00.
Välkomna!
/Ove