Vedåsa i augusti

En vandring i den vackra naturen i reservatet i Vedåsa är svår att stå emot. Vi var 21 vandrare som hade mött upp i den soliga och varma dagen för att njuta av brittsommaren i slutet av augusti.
Ekskogen utmed Karl-Oskars stig är nästan magisk även utan blåsippor. Vi konstaterar att vildsvinsstammen åter har ökat genom mycket bökande bland ekens rötter, även på betesmarkerna har torvorna vänts upp.
En härlig sjöutsikt utöver Möckeln väntade oss vid sandstranden där vi avnjöt var fikarast och ”senaste nytt” ventilerades. Dags för uppbrott, men först ville Kenneth berätta historien om hur ett samhälle får sitt namn. Kung Oskar II åkte med lokförare Ryd på smalspåret förbi Ljungby mot Ryssby. Vid en anhalt stod människor och väntade och då sade kungen till lokföraren ”Tuta Ryd”. Så kan det bli när ett samhälle får sitt namn.
Vi saknade lingon och kantareller trots mycket ris och naturliga förutsättningar. Vedåsavandringen är en av de kortare och vi fick ihop 5 km denna dag. Nästa torsdag blir det vandring ”Gölsjörundan”.
Samling vid Biblioteket kl 9,00 eller Finnstugan kl 9,15
Välkomna!

/Karl-Erik