20240612 Månadsmöte med Sill o Potatis

Säsongens sista månadsmöte hölls hos Birgitta o Bengt i Kroksjömåla

Molnen tornade upp sig på himlen och det verkade inte som vädrets makter var på vår sida.

För att vara på den säkra sidan hade värdparet dukat inomhus, för de drygt 30 anmälda medlemmarna. Tur var det, för det dröjde inte lång stund innan de första dropparna började falla.

Det var planerat att mötet skulle inledas med en kortare tipsrunda, men för det satte regnet käppar i hjulet. Istället läste Peter alla frågorna, ståendes i dörröppningen mellan de rum där folk var bänkade.

Frågorna var svåra, tyckte vi. Man kunde ha 12 rätt och Stig-Harald prickade i 11 av dem.
Verkligen duktigt!

Vi bjöds att ta för oss av sillunchen, och kön växte snabbt. Några icke sillälskare kunde istället förse sig av köttgrytan som Birgitta lagat.

Peter hade med sig gitarren och framförde tillsammans med Elisabeth ett antal sånger. I den mån vi kunde texterna sjöng vi med. 
Inger och underteckad hade lite information att förmedla, och efter det var det dags för kaffe med jordgubbsbakelse.

Vinsterna i dagens lotteri var bl a fantastiska orkidéer med 3 eller 4 stänglar. De var skänkta av Martin och RA-blommor. 
Bengt hade gjort ett gott arbete och fått till fler sponsorer. Även Coop Österport och Matöppet i Hällaryd bidrog. 

Ett stort tack till Birgitta och Bengt som upplåter sitt hus i Kroksjömåla gång efter gång, och för allt arbete som de lägger ner.  

Avslutningsvis överlämnade Stig-Harald från föreningen en fantastisk, stor och rikblommande Hortensia till mig, vilket kom som en total överraskning!
Jag är verkligen berörd av de vackra orden och den otroliga blomman.
Från hjärtat - TACK!

Text o bild: Ingrid andersson