Hos Steinbrenner & Nybergs Bageri i Mölndal
Studiebesöket hos Steinbrenner & Nybergs bageri i Mölndal, som anordnats av Roland Svärdegård, samlade så många intresserade att vi fick ordna två besök - 25 feb och 3 mars. Vi var ca 20 personer vid varje besök och vi fick en gedigen information av Urban Nyberg om att grunden till företaget lades i slutet av 1800-talet och ombildades och fick sin nuvarande ägarstruktur 100 år senare.
Ledord som "nyttigheter och njutning" mixades med begrepp som "vatten och bröd" och vi vet numera väldigt mycket om de fyra sädesslagens användningsområde och om bakningens bakgrund och finesser. Ytterligare en av företagets specialiteter är choklad och nu känner vi till hur man får den både smakrik och tilltalande för ögat. Mixades dessa båda specialiteter ihop så får man tårtor och att grädde var smakbärare visste jag inte och att ingrediensen "karragenan" kanske inte är så lyckad. Besöken avslutades med tårtkalas med kaffe i företagets konditori där Sofia och Sabina såg till att det fanns tårtor så det räckte till alla. Möjlighet att köpa företagets produkter avslutade det hela.
Curt Persson
Klicka här för flera bilder