2023-05-25 Månadsmöte, med Christian Olsson

Att få beskriva det man ser, hör, känner och doftar för de "blinda" radiolyssnarna, och låta alla intryck gå som på en amerikansk motorväg, genom munnen, utan filter, rätt ut i etern. Det är ju livet.
MEN: Alla som lyssnat på Christian i Karlavagnen, och på detta föredrag, vet ju att pratet om motorväg och utan filter, bara delvis är sant. Det är en mycket eftertänksam, inkännande och empatisk person vi hör.

INFORMATION

Totalt hade 113 personer slutit upp, varav fyra nya medlemmar och några "prospekts".

                                           

Vår ordförande, Olle Lindkvist, hälsade alla hjärtligt välkomna, och meddelade att våra kommittéer arbetar för fullt med höstprogrammet, som i sin helhet kommer att distribueras per brev i augusti till de som inte har e-post. 

                                             

Maria Ulfvin Larsson, resekommittén meddelade att:

                                         

Vår kassör, Barbro Månsson genomförde som vanligt ett lotteri, till glädje för åtminstone fyra personer.

                                             

Leif Allvin, evenemangsansvarig, påminnde om: våravslutning med Musikcafé den 8 juni kl 15.00  på Mölnlycke kulturhus, terrassen.

Han presenterade också två evenemang till hösten:

  • 29 oktober, "Music Hall" med Smoke Rings Sisters /Råda Rum och
  • 19 november, Argentinsk tango / Råda Rum
    Mer information kommer till hösten. (Leif har också ett par trevliga evenemang på gång i januari och februari 2024, men mer om det senare).

UNDERHÅLLNING

Och så presenterade Leif dagens underhållare Christian Olsson. Alltså radioprataren, inte trestegshopparen, en förväxling radioprataren, råkar ut för då och då. Vid ett tillfälle uppdagades det inte förrän fördraget han hållit var slut.

- Vem vill jobba på ett ställe där man inte behöver kunna något och där det inte spelar någon roll om man kommer till uppdraget på fel dag? frågade sig Christian.

Jo det ville han ju. Att få jobba med idrott som är det stora intresset. Att få beskriva det man ser, hör, känner och doftar för de "blinda" radiolyssnarna, och låta alla intryck gå som på en amerikansk motorväg, genom munnen, utan filter, rätt ut i etern. Det är ju livet. För en del.

Som till exempel detta referat:

Christian lyssnar själv på referatet.

Och publiken är begistrad.

Att få vara sig själv och inte behöva förställa sig, passar en del människor. Men då måste man ju som Christian vara mycket trygg i sig själv.

Efter de första åren upptäckte Christian att även han var tvungen att falla in i mallen, och låta som mäster Lasse Granqvist, himself. En anpassning han med åren växte ur.

I denna "mognad" ligger engagemanget för hästhoppning. Till exempel detta referat.

Alla som lyssnat på Christian i Karlavagnen, och på detta föredrag, vet ju att pratet om motorväg och utan filter, bara delvis är sant. Det är en mycket eftertänksam, inkännande och empatisk person vi hör.

TACK Christian för en trevlig dragning.

Och TACK Leif för att du fixade detta.

Och TACK också till programkommittén för arrangemanget med kaffe och dopp.

Inbjudan till månadsmötet.

Text: Bengt G Bengtsson

Bild: Ove Sjöstrand

Inlägg 2023-05-29 : Bengt G Bengtsson, 0739-47 27 70, bengt.g.bengtsson@gmail.com