2023-09-21 Månadsmöte med " Songs from the movies"

Emelie Sundborn och Rikard Flink, med  ackompanjemang av Anders Kwarnmark tog oss in i filmens förtrollade värld. Vi bjöds på sång och musik från den vita duken. Klassiska duetter blandade med humor och glädje från ett helt sekel av filmer.
- Ståpälsvarning på "I Will Always Love You"

Information

Olle Lindkvist hälsade alla välkomna och berättade att kommande månadsmöten kan hållas i Hulebäcksgymnasiets matsal med vissa begränsningar. Vi får tillträde först 15.30 och mötet kan börja 16.00.

Olle påminde om Föredrag fredag den 29 september kl 13.15. Åke Sjöstedt: "Konsten och hjärnan"

Samtidigt kan vi påminna om att det är hög tid att anmäla sig till Höstresa till Saab Museum Innovatum Science Center i Trollhättan den 18 oktober 2023.

Underhållning

Med koppling till dagens underhållning berättade Olle också om vilken möda som lagts ner för att få bästa möjliga akustik i salen. En dansk "Ljud-Guru" hade anlitats för designen. Så det välvda taket och trekantslisterna på väggarna är inte bara utsmyckning, utan har en funktion i distributionen av ljudet. Olle drog sig inte för att jämföra med Konserthuset i Göteborg. En efterklang på 0.2 sekunder! 

Och som en händelse så hade dagens pianist Mölnlyckesonen Anders Kwarnmark, som 17-åring, spelat in den nya flygeln, i samband med ljudtesterna av den nya lokalen 1990.

Så allt är klappat och klart för en konsert med Emelie Sundborn och Rikard Flink, med  ackompanjemang av Anders Kwarnmark.

   
   
   

Några röster ur publiken:

-  "Njutbart att höra detta välsjungande par med vackra glasklara röster. Väl blandat med filmmusik, jazz och visor. Jag beger mig hemåt med ett leende på läpparna".

-  "Fantastiskt vacker duettsång till ackompanjemang av en skicklig pianist. De är välkomna tillbaka".

-  "Tack för en fantastisk, glad, känslosam musikupplevelse! TOPPEN!! En riktig högtidsstund!"

-  "Fin början med ett potpurri med filmmusik. Härlig upplevelse. Härliga röster. Hoppas att de kommer igen".

-  "Njutbar och fin konsert. Känner oss upprymda och imponerade".

-  "Happy Days. Ljuvliga toner från Emelie, Rikard och Anders på en välljudande flygel i en akustiskt välgjord konsertsal. Anordnat av vårt Vintergäcken! Tänk så härligt vi har det i vårt fina, inte längre så lilla Mölnlycke! Underhållande variation:

  • Quando Quando Quando – hur bra kan det bli!
  • Anders Kvarnström spelar Chopin på Steinway från 1990 – Lyxigt!
  • I Will Always Love You! (Whitney Houston till filmen Bodyguard).
  • The Prayer (Céline Dion & Andrea Bocelli) "

Elisabeth Martinsen från programkommittén tackade Anders, Emelie och Rikard för ett strålande framträdande, med några väl valda ord. 

Och vi alla tackar programkommittén för ännu ett stimulerande månadsmöte.

Och hur bra akustiken än är och hur bra artisterna än sjunger och spelar, så krävs det tekniker som sköter ljud och ljus.

Ett stort tack också till Krister och Mattias Göransson. 

Inbjudan till månadsmötet

Text och bild: Bengt G Bengtsson

Inlägg (2023-09-21): Bengt G Bengtsson (0739-47 27 70, bengt.g.bengtsson@gmail.com )

Är du nyfiken på våra övriga "Huvudnyheter" (bildspelet) och "Senaste Nytt"Klicka här!