Månadsträff - Luciafirande i Sveasalen

SPF Leksand har avslutat årets aktiviteter med sedvanlig månadsträff med jultema.

  • Vi håller vårt mål om ca 450 medlemmar, konstaterade Eva Jonsson, föreningens ordförande.
  • Kanske det beror på att vår omväxlande verksamhet tilltalar både unga och de som samlat på sig några flera år?

Hon tackade de ungefär 50 medlemmar som aktivt är engagerade för att rulla fram det attraktiva utbudet. Just nu är det t ex full fart på arbetet inför årsmötet i februari.

Under höstens månadsträffar och annat har musikinslagen varit få. Det blev desto mera av den varan vid den här träffen. Luciatåget var nog det största som någon av de 100 seniorerna har upplevt. Hela 50 elever från mellanstadiet i Profilskolan Excel i Leksand deltog. De fyllde den anrika Sveasalen med både traditionella och nyare luciasånger under ledning av Elisabeth Winberg

Efter det var det dags för Mikael Boström Eric', kyrkomusiker i Leksands pastorat, att introducera och leda de 21 damerna i Hälsokören. Kören består av både nybörjare och lite mer garvade körsångare, ett par SPF-medlemmar finns också bland sångarna. Repertoaren den här gången bestod av en lång rad kända julmelodier blandade med både en polsk och några brittiska visor. Som tack lämnade föreningen ett bidrag till församlingens diakoniarbete i Leksand.

Träffen avslutades traditionellt med att vår egen medlem Margareta Jacobsson utan manus läste Viktor Rydbergs dikt Tomten. Margareta visade också den broderade julbonad som hon under kvällen fått av en beundrande föreningsmedlem. Vad bonaden visade? Självklart, motiv från dikten som hon så träffsäkert levererade till oss övriga seniorerna i salen.

 Text & Bild: Bengt Borkeby