Månadsträff - Sill och kakfrossa i Tibble bystuga

2019-08-13

Sill- och kakälskande SPF-are invaderade Tibble bystuga häromdagen. Att höstens upptakt med glödstekt sill och kakfrossa är populär går inte att ta miste på. Den glada, intensiva stämningen runt borden bådar gott för höstens kommande upplevelser.

Fem av gubbarna hade varit fullt sysselsatta med att glödsteka sill och tretton av de kvinnliga medlemmarna hade bakat lika många sorters kakor. Caféorkestern är nästan ett måste vid SPF.s höstupptakt så också i år. Gruppen mötte redan på trappan utanför bystugan.

Den här typen av arrangemang kräver att många hjälps åt, kunde föreningens ordförande Eva Jonsson konstatera i sitt välkommen till höstens verksamhet:

  • Tack till alla er som gjort den här eftermiddagen till en glädjefylld upplevelse.
  • Ni är kanske lite förvånade att se mig här som ordförande igen. Det beror på att jag lovat ställa upp det här halvåret som ersättare efter Ingvar Gustavssons hastiga bortgång.

Föreningens program för hösten presenterades. För att nämna något. Vad sägs om initiativ till en grupp för att som senior skriva sin egen berättelse. Seniorer har så otroligt många erfarenheter, men få delar med sig på papper eller i dator. Det ska vi ändra på. Framtida släktforskare inom familjen kommer bli helt överväldigade över att hitta en sådan berättelse.

Text: Bengt Borkeby
Bild: Bengt Borkeby, Stig Jakobsson