Dans- och folkmusik på januari månads medlemsträff

2020-01-21

Vår medlem Stig Olsson visade filmen "Jag går min egen väg", om riksspelmannen och levnadskonstnären Wille Toors från Malung. Det är Stig som gjort filmen tillsammans med Sebastian Jakobsson. Det finns mycket att säga om särlingen Wille Thoors och filmen är mer än väl värd att ses många gånger.

  •  

    Glada tongångar gladde drygt 90 medlemmar på januari månad träff. Saxofonisten Jens Carlsson underhöll med främst egna dansvänliga låtar. Jens, född och uppvuxen i Värmland startade 1957  "Ji Kås Rockband", som så småningom kom att bli "Vikingarna". Jens var medlem i bandet mellan 1959-1961. Av hans framförande gick inte det att ta miste på den kopplingen, lyssna här. Numer är han bosatt i Skattungbyn.


    Vi fick också en efterlysning inför sommaren. "Leksand Resort" med Sommarland, Mat vid Siljan och Leksand Strands camping hälsar seniorer välkomna att tillsammans med ungdomar jobba som bl a entrévärdar, i serveringar och kiosker samt som vaktmästare och receptionist. Håll utkik efter annons i Siljan News om ett kommande tillfälle för mer ingående information. Men du kan naturligtvis höra av dig direkt till något av företagen som söker pigga seniorer för sommarjobb.

    / Bengt Borkeby