Mat o Smakresa

En resa med mersmak

En av de första dagarna i maj gjorde Spf-are från Vansbro, Rättvik, Gagnef/Floda och Leksand en resa i smakernas tecken. Denna gång stod Leksand som arrangör.

Första stopp blev hos Murbo Anna utanför Borlänge. Vi fick höra berättelsen om hur allt startade, vilket var en fantastisk historia. Inte minst hur man fick tag i en fransk ystare som då vistades på Nya Zeeland. Därefter följde smakprov, inköp och inte minst förmiddagskaffe på loftet.

Nästa stopp blev Stora Skedvi och brödfabriken. Även där fick vi höra historien. Många igenkänningstecken blev det då man berättade om ugnarna från Leksandsbröd, som revs ut och så småningom på många krokvägar kom tillbaka. Därpå följde sightseeing av fabriken och lunch som serverades i Kulinariet. Till lunchen bjöds vi på en välsmakande varmrätt och naturligtvis Stora Skedvi bröd. Många förde även därifrån med sig minnen i form av paket med hårt bröd.

Sista stoppet för resan blev Sahlins struts utanför Borlänge. Här fick vi höra en intressant historia om företagets utveckling varpå en rundvandring följde och diverse inköp gjordes. Där smakade det perfekt med eftermiddagskaffe och strutskaka.

En trevlig resa var det och kontakter knöts mellan de olika spf- deltagarna. Det gör vi gärna om med nya resmål!

Gunilla