Säsongavslutning på Green Hotell

Säsongavslutning våren 2024

En fin försommardag samlades drygt 80 medlemmar för sista träffen denna vår. Träffen skedde på Green hotell i Tällberg med den fantastiska utsikten över Siljan.

Vi välkomnades av ordföranden Eva Jonsson och hotellets Ulrika Sjödén. Menyn bestod av en sommarbuffé innehållande bl.a. rostbiff, lax, ett rikligt salladsbord och dryck. Som avslut på måltiden bjöds vi på kaffe med hembakade kakor. Alla var överens om att maten smakade alldeles utmärkt.

Som underhållning blev det musik och sång av elever från Kulturskolan med sin lärare. Vi är mycket tacksamma att Kulturskolan finns och att vi får ta del av dess förmågor. Unisont sjöng vi tillsammans Idas sommarvisa.

Guiden Hans Jensen berättade om den lilla byn som blivit en av Sveriges största turistattraktioner. Många kända personer har bosatt sig i Tällberg, t.ex. musikern Hugo Alfvén och konstnären Stina Sunesson.

Därefter blev det föreningsinformation inför sommaren och hösten. Rose-Marie Lagerqvist, medlem i programgruppen, tackades för sitt uppskattade initiativ att starta jympan kallad Seniorklubben där många av våra medlemmar deltar och som sker i Friskis och Svettis regi. Den startade med 20 st i en grupp och har nu vuxit till 3 grupper, varav en grupp med män. 

Alla som arbetat ideellt i föreningen tackades för sitt arbete och medlemmarna önskades en trevlig sommar samt uppmanades att hålla koll på hemsida, Facebook, mail och Leksandsbladet för eventuella aktiviteter under sommaren.

Gunilla och Eva