Utflykt till Åkersbodarna slogbod

SPF Leksand på härlig utflykt

I strålande försommarsol samlades ett stort antal medlemmar i Åkersbodarna. Platsen var vid klockstapeln där bord var dukade med vilda blommor och utsikt mot Styrsjön. Rose-Marie Lagerqvist hälsade välkommen och presenterade programmet som började med de goda kolbullarna eftersom de flesta hade hoppat över lunchen hemma och nu var extra hungriga.

Ingrid Lind och Börje hade dukat fint med bord på gräsmattan och berättade om byn, platsen och förklarade receptet till kolbullarna. Eftersom detta blev lunchen för många av oss var vi redan hungriga och lät oss väl smaka. Att detta förr var vanlig kost i kojorna för skogsarbetare förstod vi eftersom alla blev mycket mätta! Paltkoma var resultatet men gott var det!

Nu följde ett quiz med frågor som handlade om vår ungdomstid. Det innehöll frågor om t.ex. Elvis, musik, radio, LIF, uppfinningar, Beatles m.m. Uppgifterna skulle lösas utan hjälp av mobil eller andra hjälpmedel. Meningen var att man skulle diskutera med sina bordsgrannar och lösa uppgifterna tillsammans. Där blev det en del diskussioner kring årtal, händelser och uppfinningar. Gunilla presenterade de rätta svaren och berättade lite kring dem. Vinnaren fick gå först till det i ladan uppdukade kaffebordet med vinbärskaka och havrekakor.

Rose-Marie utmanade deltagarna med gummiband för att träna styrka varpå följde en promenad utefter Styrsjön. Många fina stugor passerades men tyvärr var det inte ofta sjön kunde ses på grund av all sly som växt upp. Vid återkomsten spelades musik från vår ungdomstids dansbanor och en trevlig stunds samvaro följde.

Ordföranden Eva tackade Rose-Marie och Gunilla för initiativet till utflykten samt Ingrid och Börje som dukat och gräddat de goda kolbullarna. Ingrid och Börje skänkte en del av betalningen till Ukrainainsamlingen, vilket uppskattades av deltagarna. Eva uppmanade alla att hålla koll på hemsidan för eventuella aktiviteter under sommaren. Fortfarande mätta vändes nu kosan hemåt efter vad deltagarna tyckte var en lyckad utflykt.

Gunilla