191022 Nya medlemmar hälsades välkomna

Ordförande Anders Sätterberg hälsade välkommen till de cirka 20 nya medlemmar som deltog i mötet den 22 oktober i Nybrokyrkan. Anders berättade också att enligt enkätsvaren från nya medlemmar är motiven för medlemskap främst SPF Seniorernas möjlighet att verka för bättre villkor för pensionärer, den sociala gemenskapen, och reseverksamheten.


Anders Sätterberg hälsade välkommen

Föreningens styrelseledamöter presenterades och sedan fick de olika ansvariga beskriva verksamheten i föreningen, som idag har 2415 medlemmar och är en av landets största SPF-föreningar. Och det finns verkligen mycket att berätta om eftersom föreningens verksamhet är så omfattande.

Ett exempel är det Kommunala Pensionärsrådet (KPR) och de frågor som är aktuella där, som Margareta Dunkars berättade om.


Margareta Dunkars

Ett annat exempel är Friskvård som har verksamhet året om. Boule, Bowling, Volleyboll, Vattengymnastik, och Långvandringarna som startar den 5 november, nämnde Mats Hiertner.


Mats Hiertner och Anders Sätterberg

Aktuella resor berättade Elsie Karlsson om. Elsie påminde också om informationsmötet den 21 november kl. 13.30 i Nybrokyrkan då förslag på resor under år 2020 kommer att presenteras för medlemmarna.


Elsie Karlsson och Anders Sätterberg

För att nå ut till medlemmarna med vad som är på gång behövs information. Undertecknad beskrev de olika vägar och verktyg vi använder: föreningens medlemstidning MedlemsNytt, gruppmejl, webbplatsen och Facebook.

Kaffe med bulle och kaka och trevligt småprat runt borden avslutade informationsmötet.

Maria Bjerneby Häll