191203 Säsongens första skidåkning vid Stångtjärn

Sex grader kallt, ganska fina spår - vad kan man mer förvänta sig så här tidigt i december. Vi har börjat åka så här tidigt några år, men med någon dags marginal är det här den tidigaste starten.

Vi var 15 åkare idag. De flesta hade varit med förut, men tre nya kom: Torsten Hedbom, Anders Wigsten och Chris Wallfelt. Här står Torsten och Chris tillsammans med Sune till vänster och Ola till höger redo för start.

Lars Tysk på bilden har varit med sedan första tillfället:18 januari 2012.

Det var spårat till Järnhatt och de finaste förutsättningarna var därborta.

Här är Ola, Torsten och undertecknad. Utsikten var också strålande här, till skillnad från de vandringar vi gjort under november.

Det var några som bara tänkte åka runt Stångtjärn, men det var riktigt dåligt - det var många som promenerat sönder underlaget där.

Denna dag meddelades att Tove Alexanderson får Dagbladets bragdmedalj. Vår bragdmedalj utdelades till Chris, som varit med i frivilligarbetet att rusta spåren här vid Stångtjärn - rensa skog så snön kommer ner, jämna spåren, så det inte behövs så mycket snö, dosera kurvorna, så de blir färre vurpor. Han åkte idag i Stångtjärns-mössan han fått av kommunen, som tack för hjälpen. De som hade den på sig kunde åka gratis i Lugnet-spåren i fjol.

Nu får vi se hur det går med snön till nästa vecka.

Hälsningar
Mats Hiertner