Hallå Elsie Karlsson!

Du är ny som ansvarig för resekommittén, vem är du?

– Jag är född i Västerås. När jag var fyra år flyttade vi till Bollnäs där ASEA hade uppfört en ny anläggning. Pappa följde med så min mamma skulle komma närmare sina släktingar i Dalstuga. Så jag har också lite dalablod i mina ådror.

Jag har jobbat för skogsindustrin i hela mitt yrkesverksamma liv, först på Ljusnans Flottningsförening och sedan på Bergvik och Ala AB, som i slutet av 1970-talet köptes upp av Stora Kopparbergs Bergslags AB. Jag har bott i Västerås,
Bollnäs, Söderhamn och Falun, och arbetat som kontorist, sekreterare, informationschef, personalchef och lönechef. Jag har haft förmånen att få träffa och arbeta ihop med många olika kulturer och också fått resa både i Sverige och utomlands, oftast på egen hand.

Som pensionärer flyttade min man och jag till vårt sommarhus i Dala-Floda.

Hur ser du på Resekommitténs verksamhet i föreningen?

– Vår största utmaning är att arrangera resor som attraherar våra medlemmar, både innehålls- och prismässigt. Dagens pensionärer är vana att ordna det mesta själva, samtidigt som det är lätt att boka på nätet. Våra resor ska därför erbjuda gemenskap och upplevelser anpassade för våra medlemmars intressen, och vara ett komplement till de resor som finns på öppna marknaden.

Sammansättningen av Resekommitténs ledamöter bör vara sådan att vi fångar upp olika intresseinriktningar, och vara för båda könen. Vi strävar därför att vara hälften kvinnor och hälften män i kommittén och helst ha olika intresseinriktningar.

Något annat du vill tillägga?

– Vi tar gärna emot förslag från våra medlemmar på aktiviteter de vill att vi ska arrangera utanför Falu kommun, exempelvis resmål, trans- portmedel, upplevelser, föreställningar etc.

Den 21 november inbjuder vi till en informationsdag där vi tänker presentera en del av de resor vi har planerat genomföra under 2020. Se sidan 10. Kom gärna och ge dina synpunkter – och reseanmälningar!

Inger Söderlund intervjuade