201207 Information från styrelsemötet

Styrelsen höll sitt sista möte för 2020 digitalt den 7 december. Styrelsen kan konstatera den ekonomiska situationen är betryggande med hänsyn till att aktivitetsnivån under året varit starkt begränsad. Det innebär att lägesrapporterna från kommittéerna blir mycket korta.

Det som då känns roligt är att gruppen som arbetar med Trygghetsboende nu kan börja se att det rör på sig. Det är då planeringen kring trygghetsboende vid Yxhammarsgatan som börjar ta form. De som tidigare visat intresse för Trygghetsboende har haft möjligheten att anmäla sig till informationsträffar runt mitten av januari. Beroende av hur pandemiläget är då får informationen anpassas till gällande restriktioner.

Övriga i styrelsen informerades om genomförd Distriktskonferens för ordföranden.

Tillsammans i Falun var benämningen på det underlag som PRO och SPF Seniorerna lämnade till kommunen i december förra året. Det var en beskrivning av innehåll och ansvarsfördelning mellan oss och kommunen i ett tänkt "Seniorernas Hus". Vi beskrev vad vi kunde ställa upp med och efterlyste vad kommunen kunde bidra med. Vid ett möte den 23 november kunde vi först och främst konstatera att SKPF anslutit sig till detta arbete, vilket känns väldigt bra. Dessutom kunde vi formulera aktivitetsnivån för en start hösten 2021. Med detta underlag som grund äskades medel i pågående budgetarbete inom kommunen.

Vid KPR-Au:s möte den 2 december uppdrogs åt våra organisationer att inkomma med förslag till verksamhetsplan för KPR 2021. Vid styrelsens möte fanns ett underlag som utarbetats av de tre organisationerna som styrelsen ställde sig bakom. Underlaget byggde på innehållet i dokumentet "Tillsammans i Falun".

Förutom en diskussion om att arrangera digitala medlemsmöten samt att även informera från styrelsen digitalt, ägnades god tid åt planeringen av kommande årsmöte. Alla handlingar som finns tillgängliga inför ett årsmöte kommer att läggas ut på hemsidan som vanligt. Eftersom vi inte kan ha ett fysiskt möte kommer vi att ha ett årsmöte per capsulam. Det innebär att vi kommer att skicka ut ett Årsmötesprotokoll som är ett förslag till beslut per punkt på dagordningen. En beskrivning av hela processen samt förslag till beslut kommer att skickas ut till alla som har gruppmail angiven. Med utskicket finns länkar till att besvara om man godkänner förslaget till protokoll eller inte. Till de som inte har gruppmail kommer utskicket med post. Där finns då motsvarande svarsbrev för ja eller nej som var och en skall själv skicka in till vår expedition.

Svaren skall vara inne senast dagen före årsmötesdagen.
Årsmötesdagen samlas vald ordförande för mötet samt sekreterare och två valda justeringsmän för att sammanställa svaren och slutföra protokollsskrivningen med undertecknande.

Slutligen informerades om den tidsplanering som SPF Enviken-Svärdsjö upprättat inför sitt ordinarie Årsmöte 2021-02-04 gällande beslutet om samgående med SPF Seniorerna Falun. Under förutsättning av ett andra beslut i frågan innebär övergång till oss från den första mars 2021.

Vi jobbar vidare för att vi skall få det så bra som möjligt under 2021, så HÅLL I, HÅLL UT OCH HÅLL AVSTÅND så fixar vi detta.

För Styrelsen
Anders Sätterberg
Ordförande