210412 Sammanfattning av styrelsens möte

Styrelsen höll sitt ordinarie möte den 12 april digitalt. När det gäller ekonomin redovisades en sammanställning för första kvartalet som visar att föreningsaktiviteterna går på sparlåga. Rapporten skall delges verksamhetsansvariga.

Styrelsen beslutade vidare om användare av Swedbanks internetbank företag. Som företagsanvändare/behörighetsadministratör utsågs ordförande, vice ordförande samt kassören.

Styrelsens utsedda representanter rapporterade om genomförd årsstämma för SPF Daladistriktet.

Kort information gavs från kommittéerna. Meddelades att gruppen som planerade att hålla öppet hus, innan pandemin bröt ut, planerar att genomföra möten utomhus när nya rekommendationer medger större grupper än vad som nu gäller.

KPR:s Au hade digitalt möte den 24 mars. Vid mötet gavs information om Seniorernas Hus-Tillsammans i Falun, Faluförslaget som ersätter medborgarförslaget, Tillgänglighetsplan samt kommunens svar till IVO gällande deras granskning av äldrevården.

Antecknades informationerna från berörda kommittéer.

Styrelsen för Tillsammans i Falun hade sitt möte den 30 mars. Förslag finns att starta verksamheten med Öppet Hus under 30 tillfällen hösten 2021. Medel söks hos kommunen för såväl hösten 2021 som våren 2022 och att insatserna och det ekonomiska utrymmet skall ses som långsiktigt. Inför mötet den 6 maj skall respektive organisation (SPF Seniorerna, PRO och SKPF Pensionärerna) utse vardera 2 representanter för en programgrupp som skall ansvara för innehållet vid träffarna. Respektive organisation skall även planera för att upprätthålla värdskap vid träffarna. Öppet Hus planeras under perioden september tom december med träffar tisdagar och torsdagar mellan 13.00-16.00.

Den 6 april avhölls ett digitalt möte med representanter för kommunens serviceförvaltning gällande lokalfrågan vid Gamla Stadshotellet. Ordföranden informerade om att arbete pågår när det gäller tillskapande av ett mottagningskök samt iordningställande av Wallmansalen. Inför vårt arbete med att planera för hösten var frågan om vi kunde utgå från att lokalfrågorna då är lösta och att bokning kan ske. På den frågan fick vi ett bejakande svar. Vi skulle även få översänt ritningsförslaget på mottagningsköket som information. Styrelsen konstaterar att beskedet som gavs får ses som ett steg i rättriktning i denna segdragna fråga.

Styrelsen gick igenom förslag till dagordning inför mötet med verksamhetsansvariga den 19 april. Huvudinriktningen för mötet är planeringen inför sommaren och hösten samt organisationen för det gemensamma arbetet med "Tillsammans i Falun". Uppdrogs till ordföranden och sekreteraren att kalla till mötet.

Ordföranden informerade om att SPF centralt gjort en intervju med fokus på rekrytering. Vi valdes ut som varande den största föreningen inom SPF familjen. Intervjun som skedde digitalt kommer att användas i ett temaupplägg gällande rekrytering.

Nästa möte är den 10 maj kl.13.00.

För styrelsen SPF Seniorerna Falun
Genom
Anders Sätterberg
Ordförande