210913 Sammanfattning från styrelsens möte

September månads styrelsemöte kunde hållas fysiskt på vår expeditions styrelserum. Vi kunde konstatera att det var ett steg i riktning mot mera normala förhållanden, även om det fortsatt krävs respekt för gällande restriktioner.

Mötet kunde konstatera att föreningens ekonomi är stark som en konsekvens av den pågående pandemin. Kassören redovisade den ekonomiska ställningen per kommitté. Denna information bilägges protokollet. Beslutades att motsvarande information skall tas fram per september för att redovisas vid mötet i oktober med verksamhetsansvariga inför budgetdiskussionerna för 2022. Uppdrogs vidare åt kassören att se över föreningens bankgirokonton. Styrelsen beslutade vidare att uppdra åt kassören, ansvarig för expeditionen samt Per Börjesson att utarbeta rutiner i samband med anmälningar till aktiviteter som är förenade med deltagaravgifter. Rutinerna skall bland annat underlätta hanteringen av återbetalningar då en aktivitet ställs in.

När det gäller arbetet med Trygghetsboende informerades om att arbetet kring Yxhammarsgatan försenats något på grund av markförhållandenas påverkan på byggplanens utformning. Gruppen kommer att återkomma så fort som möjligt för en fysisk informationsträff kring planerna till de som anmält sitt intresse. Med andra ord fortsätter planeringen för ett trygghetsboende på Yxhammarsgatan.

När det gäller kommittéverksamheten i övrigt har som framgått i senaste MedlemsNytt mycket kommit i gång.

Informerades om att KPR-au har möte den 15 september digitalt. Vi utgår då från att den fortsatta planeringen kommer att återgå till den ordinarie KPR verksamheten.

Styrelsen diskuterade föreslagen tjänsteskrivelse från Omvårdnadsförvaltningen gällande budgetmedel för Projektet ”Tillsammans i Falun”. Styrelsens representanter, Anders Sätterberg och Gunilla Barkar, fick underlag för SPF:s agerande inför mötet på eftermiddagen den 13 september. Resultatet av detta möte kommer att rapporteras på KPR-au nu den 15 september.

När det gäller lokalfrågorna kan konstateras att gensvaret från kommunens sida är under all kritik. Ansvarig politiker har kontaktats och återkoppling väntas.

Det var länge sedan vi kunde välkomna nya medlemmar till ett informationsmöte. Nu när förutsättningarna ges kommer vi att bjuda in till en träff i Nybrokyrkan den 20 oktober kl.13.30.

Vi har tidigare beslutat om att söka medel ur Allmänna arvsfonden för att erbjuda prova på/köpa Ipad inklusive utbildning. Efter att analyserat kraven för detta har Per Börjesson på uppdrag inkommit med ett alternativt förslag. För att få kunskap om hur stort intresset är föreslås att vi börjar med att köpa in 5 st Ipad och 5 st kontantkort. Vi erbjuder via Per och Ove Lindberg utbildning.

Efter genomgången utbildning erbjuds deltagarna att köpa den Ipad man lärt sig känna till ett bedömt reducerat pris. Kursavgiften är 400 kronor som motsvarar kontantkorten.

Beroende av intresset tas ställning till hur fortsättningen skall se ut.

Styrelsen beslutade att godkänna starten av projektet i enlighet med förslaget.

Styrelsen beslutade att flytta styrelsemötet den 4 oktober till kl.13.00. Tidigareläggningen till den 4 oktober är kopplad till årets älgjakt.

För Styrelsen för SPF Seniorerna i Falun

Anders Sätterberg
Ordförande