211004 Sammanfattning av styrelsens möte

Styrelsen hade sitt oktobermöte fysiskt i vår expeditions lokaler. När det gäller ekonomin kan konstateras att pandemin tydligt påverkat ett förväntat utfall för verksamhetsåret i positiv riktning. Det skapar samtidigt utrymme för att investera inför framtiden när det gäller att skapa egna förutsättningar för att bäst kunna nyttja de lokaler som kommer att kunna bokas för olika större arrangemang . Vi hoppas ju att nästkommande år skall kunna ge sådana förutsättningar.

Informerades styrelsen om att ansökan gjorts till Rolf Ericson Bil AB:s 60-årsfond. Ansökan avser bidrag till planerad utbildning för Ipad samt utrustning av vårt mottagningskök. När det gäller rapporteringen från våra kommittéer kan konstateras att vi börjar komma igång  med våra aktiviteter. Husgruppen har i dialog med kommunen och studenterna fått ett bra underlag för samarbetet kring lokalerna. Mötet med verksamhetsansvariga kommer att få den mera detaljerade informationen för sin planering.

Vad gäller KPR har dess Au haft digitalt möte med den nya ordföranden Mats Dahlberg. Vi hade tagit upp frågan om bowlingen som nu står utan lokaler i Falun. Respektive förening skulle lämna underlag vad gäller antalet personer som deltar i bowlingen.

Vidare ställdes frågan till oss om intresset för vår medverkan i valet 2022. Medverkan avser alltså om det finns personer som skulle kunna vara intresserade att vara valfunktionärer. Styrelsen beslutade att meddela att ansvarig hos kommunen erbjuds möjlighet att vid tillfälle informera om valfunktionärernas arbete och hur man kan anmäla sitt eventuella intresse.

När det gäller ”Tillsammans i Falun” finns tre aktiviteter  planerade för detta år. Nu i oktober är det Afternoon Tea den 15 oktober som SPF ansvarar för. Intresset har visat sig stort så vi inom SPF planerar för ett nytt datum i november månad med samma upplägg. Ytterligare information kommer senare, men vi vill ge denna information främst till de som inte nu hann vara med.

Diskuterades vidare det fortsatta upplägget för arbetet inom ”Tillsammans i Falun”.

Styrelsen diskuterade sedan planeringen inför mötet med våra verksamhetsansvariga den 25 oktober. Här gäller det bokningsrutiner för lokaler, planering inför vårt årsmöte och den information som skall till i form av verksamhetsberättelser, verksamhetsplaner samt budget. Fokus skall ligga på nästa år.

Likaså diskuterades vårt upplägg inför mötet med nya medlemmar. Inbjudan har gått ut till nya medlemmar ett och ett halvt år tillbaka. Mötet kommer att ske i Nybrokyrkan den 20 oktober.

Inför mötet med verksamhetsansvariga lade styrelsen även fast mötesplaneringen för 2022.

För styrelsen för SPF Seniorerna Falun
Anders Sätterberg
Ordförande