220411 Sammanfattning av styrelsens möte

Styrelsens möte den 11 april fick ånyo hållas med 5 närvarande ledamöter. Förutom de inledande formella punkterna på dagordningen diskuterades styrelsens sammansättning på grund av Bertil Eeks bortgång.

Efter samtal med förbundet redovisades vilka alternativ som fanns. Styrelsen valde att adjungera en person ur den befintliga organisationen för resten av verksamhetsåret. Styrelsen beslutade att adjungera Anders Runström till styrelsens kommande möten. Som adjungerad ledamot har man ingen rösträtt. Styrelsen beslutade vidare att efter det ordinarie mötet hålla ett extra konstituerande möte. Vid det påföljande konstituerande mötet valdes Herbert Carlén till vice ordförande och att en plats som ledamot hålls vakant. Vidare utsågs förutom ordförande och kassör även vice ordförande till att teckna firma.

Beslutades vidare att som styrelsens representant i friskvårdskommittén utse Herbert Carlén.

Styrelsen informerades om KPR:s första möte efter pandemin med samtliga ledamöter. Här antogs verksamhetsberättelsen från 2021 samt verksamhetsplanen för 2022. KPR informerades om pågående arbetet vad gäller hörslingor inom kommunen, då 600 tkr avsatts för detta arbete. Likaså informerades om arbetet vad gäller kommunens lokaler, där även fortsättningen för gamla stadshotellet ingår.

Från kultur- och fritidsförvaltningen informerades om arbetet att finna en lokal för bowling i Falun. Det alternativ som presenterades var tilltänkta lokaler på Ingarvet. Det förefaller finnas hopp om en lösning i den frågan.

När det gäller lokalfrågorna i gamla stadshotellet har vi och studenterna redovisat våra önskemål för kommunen. Ett möte den 22 april är inplanerat för att diskutera vilka lösningar som finns från årsskiftet.

Rapporterades från distriktets årsstämma. Som framgått på annan plats har Anne Unge från Grangärde utsetts till ny distriktsordförande. Ur Alf kvarstår som nyvald ledamot i styrelsen. Gunilla Barkar är tillika nyvald ledamot och Rita Halvarsson, Falun och distriktets sekreterare omvaldes som ledamot.

När det gäller ”Tillsammans i Falun” informerades styrelsen om att vår Per Börjesson kommer att redovisa en anmälningsrutin som kan nyttjas av alla berörda i projektet. Redovisningen kommer att ske på eftermiddagen nu den 11 april.

När det gäller rapporterna från kommittéerna kunde styrelsen lägga fast kompletteringen för informationskommittén. Hans Kinell går in som ny ledamot och Inger Söderlund som verksamhetsansvarig. Därmed har styrelsens uppdrag från årsmötet fullgjorts.

Styrelsen gick igenom dagordning och upplägg för mötet med verksamhetsansvariga den 26 april samt mötet med nya medlemmar den 27 april.

För styrelsen SPF Seniorerna Falun
Genom
Anders Sätterberg
Ordförande