221003 Sammanfattning av styrelsens möte

En reducerad skara, men beslutsmässiga, samlades för oktober månads styrelsemöte. I frånvaro av ordinarie sekreterare valdes Herbert Carlén som sekreterare för dagens möte. Föreningens ekonomi är fortsatt stark. Beslutades att kassören och ordföranden skall stämma av föreslagen förbättring av den ekonomiska redovisningen inför mötet med verksamhetsansvariga.

Från Distriktsstyrelsen rapporteras att Distriktet fortsatt svarar för kostnaderna av SPF-appen. Vidare informerades att Blå rummet från och med 2022-10-01 ingår i bashyresavtalet med kommunen. Distriktet är informerat om denna komplettering. Kassören erhåller underlag för faktureringen.

Husgruppens verksamhetsansvarige rapporterar att mottagningskökets två lokaler är iordningställda och är från och med 2022-10-01 kontrakterade för SPF Seniorerna Falun. Efter genomgång av Wallmanssalen har överenskommelse träffats om återstående åtgärder i enlighet med innehållet i vår avsiktsförklaring. Styrelsen beslutade att uppdra åt Anders Runström tillsammans med Karin Malmgren samt Christina Zetterström att ta fram förslag till utrustning gällande porslin, glas, bestick, etc.upp till 100 personer.

När det gäller information från kommittéerna meddelades att dragning skett för Motionslotteriet samt att Hans Thors aviserat att han vill avgå som kommittéansvarig.

Informerades när det gäller uppdraget till programkommittén att arrangera en jultallrik med underhållning utifrån det statsbidrag som erhållits. Ambitionen är att kunna erbjuda så många som möjligt denna jultallrik enligt ansökan som bygger på cirka 200 personer. Styrelsen konstaterar att Wallmansalen rymmer bäst 80 personer, men med ambitionen upp till 90 personer. Styrelsen anser att två tillfällen skall ges: Som planerat den 5 december och dessutom i anslutning till medlemsmötet den 14 december. Styrelsen anser vidare att det skall vara en jultallrik via catering. Husgruppens verksamhetsansvarige kontaktar programgruppens verksamhetsansvarige i frågan.

Rapporterades från mötet i gruppen ”Tillsammans i Falun” där man informerade om att PRO arrangerar Italiensk afton den 1/12. Närmare information kommer senare. SKPF planerar biovisning sannolikt under november månad. SPF svarar för arrangemanget ”Vi sjunger in JULEN” den 27 november i samband med att granen tänds.

Rapporterades att ansökan om statsbidrag för 2023 har lämnats in i likhet med vad som skett för andra halvåret  2022.

Vidare diskuterade styrelsen förslag till två nya kommittér inför 2023. Den ena är en Festkommitté och den andra en Trivselkommitté. Den senare är innehållsmässigt det som i dag har blivit Ringgruppens/Tisdagsfikagruppens uppgifter. Förslagen kommer att behandlas vid styrelsens möte med verksamhetsansvariga den 26 oktober. Till detta möte kommer även valberedningen att bjudas in.

För Styrelsen SPF Seniorerna Falun genom
Anders Sätterberg, ordförande