Hallå där, Hans Kinell!

Hallå där, Hans Kinell, du är ny i Informations­kommittén, vem är du?

– Jag är Falubo, uppvuxen i Stennäset. Efter några år på Bergslaget och i bilbranschen ramlade jag in i kommu­nens stora famn. Så småningom blev det också Kommun­förbundet i Dalarna och i Gävleborg. Hade en intressant och rolig tid i den primärkommunala byråkratin som tog slut för 14 år sedan. Mitt öde har ofta varit att skriva protokoll och rapporter – därför känner jag nog mig hemma i Informationskommittén.

Hur ser du på arbetet i Informations­kommittén?

– Tycker att MedlemsNytt är mycket informativt, roligt att läsa och binder oss SPF:are samman på ett utmärkt sätt! Ser att det i stor utsträckning bygger på att många medlemmar vill medverka. Det ger en bra aktualitet och variation. Om vi i Informationskom­mittén kan ta vara på och uppmuntra den verksam­het som bubblar och frustar bland SPF:arna hela tiden, stärker vi bilden av en livaktig och mångfacet­terad förening.

Något du vill tillägga?

– När jag skriver det här pågår Rysslands fasansfulla och vansinniga övergrepp på Ukraina. Varje dag önskar jag att massmedia ska rapportera om att Putin har ändrat sig och låter broderlandet sköta sina egna affärer. Jag hoppas inner­ligt att Rysslands aggression inte ska sprida sig också till andra länder. Kriget gör att jag känner mig maktlös och passiv. Och jag aktar mig för att gnälla om småsaker.

Inger Söderlund ställde frågorna