240213 Nästan 100 på årsmötet

95 medlemmar kom till Nybrokyrkan på tisdagseftermiddagen den 13 februari för att vara med om 2024 års årsmöte.

Det tog lite tid innan mötet kom i gång eftersom ljudet inte fungerade. Men när det väl gjorde det kunde ordförande Anders Sätterberg konstatera att 2023 varit ett aktivt år för föreningen, som passerade 2600 medlemmar vid årsskiftet. Och att vi nu kan rikta blickarna mot ett nytt verksamhetsår.

Han utlyste sedan en tyst minut över de medlemmar som lämnat oss under året.

Efter minuten läste Gunilla Barkar Mikis Theodorakis En sång om frihet till gitarrackompanjemang.

Sedan kunde mötesordföranden Anita Nordström, tidigare heltidspolitiker (S) i Borlänge med säker hand lotsa oss genom årsmötespunkterna, med Karin Malmgren som mötessekreterare.

Och punkterna prickas av en efter en i bästa samförstånd, tills punkt 22, Beslut om antal ledamöter i valberedningen. Styrelsen hade föreslagit två ledamöter, men önskade sig tre, och hade också lämnat namnförslag. Och det var då diskussionen utbröt. 

Avgående valberedare Yvonne Törnqvist och ordförande Anders Sätterberg var av olika åsikt, men efter diskussioner med flera inblandade reste sig två frivilliga ur bänkarna och så kunde valberedningen väljas med Hans Kinell som sammankallande och de två frivilliga Erik Nirs och Torsten Stenberg som ledamöter.

Den avgående valberedningen, förutom Yvonne Törnqvist också Benny Rendalen, avtackades med blomstercheckar. Och Urban Björn som drivit projektet med Trygghetsboendet i flera år tackades också han av ordförande Anders Sätterberg.

Mötet avslutades med att vår kör sjöng tre sånger vackert och känslofyllt. Och med kaffe, förstås.

Text och foto: Inger Söderlund

 Årsmöteshandlingarna hittar du här.