240507 Vårens första skogsvandring

Vi var kanske 15 st som samlades vid Lugnets parkering för samåkningen till ridhusets parkering i Främby. Falu ridklubb hade gett oss OK att parkera där. När vi kom dit så var det minst 30 till  som åkt bil, cyklat och gått dit! Så jag tror att vi hade 46 deltagare, så många har vi inte varit tidigare under våra vandringar. De flesta har varit med många gånger, men det var flera nya med också. Trevligt!

Dagens väder var molnigt och 5 grader varmt. Skönt att kunna röra på sig för att hålla upp värmen.

Vi gick ned i skogen bakom ridhuset, bredvid Källviken. På de stigarna är det många som är ute och rider (inte när vi var där), så det är många rötter från träden som ligger över stigen. Men vi klarade oss, jag såg ingen som snubblade. Vi hade utsikt över Runn när vi kom ned till stranden. Ön bakom oss är Dejstolen.

Vandringen fortsatte genom skogen ut till Främby udde där vi satte oss och tog fikarasten. Martin Backeus (Human by Nature) kom ut och berättade för oss vad man kan göra där ute. Han sa också att det kommer många turister och bor i stugorna på sommaren, flera utländska från Nederländerna, Tyskland och England. 

Vandringen blev ca 5,7 km. Nästa vecka samlas vi vid Lugnet och åker mot Källslätten, vandring mot Kråkmyren.

Inger Gyllner