240603 Sammanfattning från styrelsens möte

Styrelsen kunde trots sommartider samlas i sin helhet för sista mötet under första halvåret. När det gäller ekonomin fanns ett ärende gällande vår kör. Frågan gällde vilken avgift som skulle gälla från och med höstens verksamhet. Med beaktande av såväl kostnadsutveckling från när nuvarande avgift lades fast samt avgiftsnivån för andra verksamheter som bassängträning beslutades att den nya avgiften fastställs till 500 kronor per termin.

Distriktet har kallat till ordförandekonferens den 12 juni kl.13.00 - 16.00 i Wallmanssalen. Styrelsen beslutade att Herbert Carlén och Christina Zetterström representerar föreningen. Med utgångspunkt från utsänd dagordning diskuterade styrelsen förhållningssättet i de olika punkterna.

Styrelsen gjorde sedan en återkoppling till mötet med styrelsen för SPF Borlänge. Konstaterades att en stor samsyn fanns gällande behovet av att via distriktet markera behovet av en översyn av SPF:s organisation. Det är viktigt att analysera och komma fram till hur uppgiftsfördelningen mellan förbund, distrikt och förening skall se ut i framtiden.

Konstaterades vidare att båda våra föreningar haft en positiv medlemsutveckling sedan 2016 till 2023. Under samma period har SPF totalt minskat med knappt 21000 medlemmar. Våra båda föreningar har satsat på ett utbud som riktat sig till våra yngre medlemsgrupper och som då även fungerat när det gällt rekrytering. Ett fortsatt nära samarbete mellan de båda föreningarna förordas av båda parter.

Ordföranden informerade om mötet med program- och festkommittén gällande förutsättningarna för kommande aktiviteter som möjliggörs via statsbidraget. Två nyheter kommer att genomföras, nämligen samarbete med Tuna-Säter när det gäller dans samt en rekryteringsinsats till icke medlemmar bland våra seniorer i Falun.

När det gäller rapport från kommittéerna kommer informationskommittéen att behandla informationen om Seniortaxi där 30% gäller hela dygnet för taxi i Falun, Borlänge och Ludvika. Styrelsen anser att denna information skall läggas ut brett.

Trivselgruppen har haft sin årliga lunch. När det gäller möjligheten att ordna en utflykt för gruppen även i år med statsbidrag som grund ser styrelsen det som angeläget för många i gruppen.

När det gäller KPR var det mycket av information som bör följas upp vid kommande Au-möte. Vid mötet annonserades att inbjudan skulle komma till mötet den 29/5 under benämningen Hela Falun. Informerades om att tre representanter från styrelsen deltog vid sammankomsten. Vad nästa steg blir får man avvakta. Kvarstår gör att vi är beredda att göra det vi kan för att skapa vuxennärvaro för våra barn och unga.

Styrelsen informerades om att brev gått ut till de som blivit pensionärer 2024.

När det gäller frågan om en bowlinghall i Falun konstateras efter senaste mötet att lokalalternativ saknas  för närvarande där en hyresnivå kan anses lämplig för verksamheten. Mötet avslutades genom att frågan tills vidare får en paus intill ett lämpligt alternativ finns till hands.

Avslutningsvis informerades om vårt deltagande i Högskolans forskningsteam gällande äldre personer.

Anders Sätterberg, ordf