240613 Medlemsmöte med The Besnaz

Vårens sista medlemsmöte ägde rum den 13 juni, då 82 medlemmar tog plats vid borden i Wallmanssalen. Vi bjöds på musikalisk underhållning av bandet The Besnaz från Bäsna. De fem medlemmarna är Sune Englund på gitarr och sång, Bernt Andersson sologitarr, Anders Jansson bas, Bror Erik Lindén gitarr och Ove Bergman trummor. Bandet har spelat tillsammans i en massa år, gjort uppehåll, men sedan startat på nytt. Spelandet är helt enkelt beroendeframkallande, hävdar de.

Namnet the Besnaz tillkom när en tidigare medlem, en ”äkta” Stockholmare, inte kunde uttala Bäsna på dalmål utan som ”Besna” på Stockholmvis. 

Bandet har en diger repertoar från 50- och 60-talen inspirerad av främst the Shadows och the Spotnicks. Vi bjöds på en mängd kända låtar med hits som Apache och Last Date, men också lugnare inslag som Cacka Israelssons Gamle Svarten. De många låtarna väckte säkert minnen från våra yngre år och kanske några i publiken också dansat till bandet när de spelade på Holmen på 70-talet. 

Programmet innehöll också allsång och vi fick sjunga med i gamla godingar som Vikingarnas Leende guldbruna ögon och Owe Törnqvists Dagny, som lämpligt nog följdes av kaffepaus. Programmet fortsatte med ytterligare låtar och allsång. De två timmarna försvann snabbt och vi gick ut i det regniga Falun med ordförande Anders Sätterbergs önskan om en skön sommar i minne.

Text och foto Barbro Carnehag