240619 ”Kul på hjul” till Sundborn

Oj, jag blev både glad och förvånad över den stora tillströmningen på dagens tur till Sundborn. Trodde att många höll på som bäst att förbereda inför midsommarhelgen, men samtidigt visste jag att denna tur var en av favoriterna förra året, då vi körde den i slutet av september.

Vår "ordinarie" turledare kunde ej delta p g a cykelhaveri och ännu ej levererade reservdelar, så Bernt och Ronny fick växeldra och vi övriga fick ligga på rulle 😅.

Vid Höjen var det hinder på vägen i form av vägarbete så vi fick ta en oväntad omväg som bestod av både byvägar och häststigar, men efter denna avstickare så var vi åter på banan. Kul när det händer sådana oväntade saker efter vägen.

Färden fortsatte sedan via Lilltäkt och Hobborn innan vi nådde vårt mål, Stora Hyttnäs. Där fanns platser för oss alla, vi var 18 st, så vi kunde inta vår matsäck. Hasse och Ronny berättade också lite om Stora Hyttnäs för oss andra.

Efter vårt stopp fortsatte vi på, för många av oss, bitvis okända vägar och passerade Danholn, Göranssons färg, Utanmyra, Stensarvet och kom så småningom ut på Sundbornsvägen och fortsatte cykelvägen mot Pumpen.

I Korsnäs kom så dagens första och enda regnskur,  men vi var torra innan vi kommit hem. Det var omväxlande sol och moln, och bitvis lite blåsigt, på denna cykeltur. Det blev helt enkelt en mycket trevlig cykeltur i mycket trevligt sällskap. Tack alla som kom, och jag vill passa på att önska alla en Glad midsommar!

Nästa vecka åker vi till Ornässtugan. Vilken väg vi tar tillbaka bestämmer vi (eller Hasse) där. Hasse, du får kanske som du vill 🤪. Samling 26 juni kl 10 vid Slussvaktar'n.

 /Sonia