240709 Gamla Fruns väg

Trots hastigt byte av dag p gr av förväntat dåligt väder på vår ordinarie cykeldag, så samlades 19 cykelsugna deltagare vid Kålgår'n. Deltagarna har nog laddat ner SPF-appen eftersom de hinner med i svängarna när jag ändrar dag för cyklingen. Men snabba uppdateringar och ändringar i SPF-appen, Facebook och hemsida vore inte möjligt utan mina "vapendragare" Björn Karlsson och Bo Bävertoft. De agerar mycket snabbt och lägger ut den uppdaterade informationen.

I behagligt cykelväder följde vi Gamla Fruns väg, den gamla Grycksbovägen, till vårt mål. "Gamla Frun" var Augusta Munktell som drev pappersbruket efter makens död. Vi fick även ta del av information om "Fredsmilen". Vi har inga guidade turer men bland deltagarna brukar det alltid finnas någon/några som kan bidra med information om sådant vi passerar. Så även denna gång.

Vårt fikastopp gjorde vi vid Tansvallen. Där hade det varit en brand natten före och det brann fortfarande i resterna av scenen.

Efter vår fikapaus åkte några av deltagarna alternativvägen hem till Falun, d v s cykelbanan längs Rv 69. Resten fortsatte mot Stensjöområdet och Källslätten. Jag hade "varnat" för den långa uppförsbacken, men då de flesta körde elcykel så var det inget problem för dem. De som cyklade på vanliga cyklar kämpade sig tappert upp, så vi tappade ingen efter vägen 😃. Vi var tillbaka i Falun efter drygt 3 timmar. 

Nästa veckas tur går Runn runt, ca 5,5 mil. Samling 17 juli kl 10 vid Slussvaktar'n. Vi kommer bl a att stanna vid Torsång och där finns det mat och fika att köpa.

Sonia