240723 Cykeltur till Bjurs

Denna tur på 4,5 mil samlade 14 deltagare som gärna ville cykla till Bjurs! Vädret var molnigt, 17 grader i luften och vi var nog osäkra på vilket väder dagen skulle bjuda på.

Vi tog vägen över Österå, Haghed och vidare genom Slogmyrlokens naturreservat. Några regndroppar hade då började falla men det blev inte mer än så av den varan och vi gjorde vårt första stopp vid badet i Rogsjön nedanför Bodarna. Anna ville gärna ta ett dopp och det gjorde hon också. Där fanns bänkar och bord till oss alla och vi kunde få i oss lite energi för att senare fortsätta vår färd genom Bjursås och över "stora vägen" mot Kullgärdet och Nedre Larssveden.

Vi tog sedan vägen genom Lustebo och Larsarvet och gjorde vårt sista stopp vid Tansvallen. Solen tittade fram när vi närmade oss Falun. Alla var överens om att det var en mycket fin tur, på vägar som inte alla hade åkt tidigare. 😃

Nästa veckas tur som blir lite kortare, vi siktar mot onsdag men det är vädret som styr, går bl a på vägar i området runt Stångtjärn. Sträckningen är ännu inte färdigrekad men turen beräknas bli ca 2,5 mil. Samling onsdag 31 juli vid Stora COOP kl 10. 

Vid pennan 🚴‍♀️
Sonia