07-11 Naturum

SPF Tuna- Säter har besökt Naturum Siljansnäs

Medlemmarna med den aktningsvärda åldern av 85+ har bjudits på resa till Naturum. Att det var en grupp som hade passerat 85+ kunde nog ingen ana.  Visserligen behövde någon sin rollator, men ack så lätt de tog sig fram. Här kan vi tala om pigga pensionärer.

Högst upp på Björkberget i Siljansnäs ligger Naturum Dalarna. Vår chaufför Thomas kunde med bussen köra ända fram till entrén. Det är en bedrift som han lyckades utföra mycket, mycket bra.

Naturum Dalarnas utställningar har flera olika teman. I rovdjursrummen kunde vi få se hur de stora rovdjuren som finns i Dalarna lever och låter. Det var spännande att, även som pensionär, trycka på knappar och lyssna på hur djuren, fåglar, grodor med mera låter.

Ett blomsterpyssel fanns också där det gällde att lägga rätt blomsterbild till rätt namn på blomma. Vid fel svar lyste lampan väldigt rött, men som den trädgårdsintresserade Ann-Christin är, och kan, så behövde vi inte se den röda knappen lysa så många gånger.

Naturligtvis tog vi oss med hissens hjälp upp i tornet för att beundra den vackra utsikten över vårt vackra Dalarna.

Sedan blev det dags att ta plats i bussen igen och fortsätta resan mot Leksand och Moskogen där lunchen väntade att få mätta hungriga magar. Efter lunch och lite senare var vi hemma igen, efter ännu en tur med nöjda och glada pensionärer.

Laila Andersson