Vinprovning 11 mars
Efter den mycket uppskattade Romprovningen förra året ville vi upprepa succen med en vinprovning enligt samma koncept. Ingrid Nilsson ställde glatt upp igen som vår kompetente guide bland vinerna.
Vi provade tre vita viner från tre olika druvor: en Chardonnay från Frankrike som doftade äpple och passar till fisk, en Sauvignon Blanc från Nya Zeeland som trots att det doftade kattpiss på krusbärsbuske var riktigt gott och passar bra till skaldjur samt en Riesling från Tyskland med doft av petroleum som passar till kryddstark mat.
Därefter provade vi tre röda viner från tre andra druvor: en Barbera från Italien som är lite trendig med mjuk smak, en Tempranillo från Spanien som lagrats på amerikanska ekfat och fått smak av vanilj och en Cabernet Sauvignon från Kalifornien som var betydligt dyrare än de andra men också smakade bäst enligt de flesta.
Inga-Lill och Elisabeth ordnade med snittar och gratäng att kalasa på efteråt medan vi gjorde slut på alla slattarna från provningen. Ni kan tänka er vad stämningen steg.
Jo jag kan nog påstå att det blev succe den här gången också.