Solig resa i skärgården

SPF Seniorerna Åsa gjorde en resa till Öckerö och Hönö den 21 maj.

. Ett drygt 40-tal medlemmar bänkade sig i bussen en vacker sommardag. Ankomna till Hönö fick vi sällskap av guiden Karin som med stor kunskap och intressanta fakta guidade oss igenom dagen. Först åkte vi till Hönö hembygdsgård där man dukat upp en mycket välsmakande fika i trädgården med hembakt bagebröd och kaka. Allt inramat av blommande väldoftande syrener.

Efter fikan fick vi god tid att vandra runt i de olika byggnaderna på hembygdsgården. Åter på bussen åkte vi runt på Öckerö och Hälsö och stannade vid Mariakyrkan på Öckerö. Med anor från 1200-talet var det ett intressant besök med många vackra målningar. Efter en avstickare till Fotö kom vi fram till Hönö Klåva där vi besökte Fiskemuséet och en givande rundtur där innan det var dags att inta vår lunch på Tullhuset.

Med fantastisk utsikt över Vinga Fyr smakade maten extra bra och alla var mätta och belåtna när det var dags att fara hemåt igen. Stort tack till guiden Karin och till chauffören Ricky från Veddige buss som med säker hand rattade bussen genom trånga gränder och häftig rusningstrafik till och från Göteborg. 

Flre bilder finns i bildgalleriet.