Julmarknad i Wismar den 9-11 december

I Wismar kan Du t.ex. dricka en kopp varm Glühwein i stadens äldsta byggnad, "Der Alte Schwede". Staden är sedan 2002 upptagen på UNESCO's världsarvslista bland annat på grund av alla de praktfulla gotiska byggnaderna från hansaperioden.

Här bor vi mitt i stan och har nära till allt - julmarknad, affärer och restauranger. Wismar julmarknad ligger på det historiska torget - med dess ljust upplysta stadshuset , utsmyckad fontän och fina gamla gavelhus - allt förvandlas till ett eget litet julland. Du kan prova bröd bakat i stenugnar och titta på smeder i arbete.

Dag 1. Hemorten - Wismar En tidig start innan nattmörkret släppt taget men lagom till vårt första stopp i Helsingborg och färjan över till Danmark kan man ta en frukostfika. Nästa stopp är färjan över till Puttgarden, sen vidare till den en gång svenskstyrda staden Wismar. Incheckning och gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Wismar Julen står för dörren, vi behöver bara kliva ut från hotellets entré så är vi på julmarknaden. I marknadsstånden säljs traditionsenligt juldekorationer, stearinljus, pepparkakshjärtan, varma drycker med mera och vid de specifika "svenska" båsen säljs svenskt hantverk. Några hus bort ligger ”Alter Schwede” - den gamle svensken - ett av stadens äldsta borgarhus som sedan lång tid hyser krogen med namnet som minner om tiden då Sverige styrde Wismar. Följer du det ”svenska spåret” hittar du bland annat svenska kommendanthuset, tyghuset, provianthuset i barockstil, Sverigestenen från 1903 och inte minst ”Schwedenköpfe”, en symbol för Wismar, vars upprinnelse ännu har olika förklaringar.

Dag 3. Wismar - hemorten Så var det dags att säga ”Auf wiedersehen”. Färdvägen är den samma som när vi åkte hit men i motsatt riktning förstås. På sen eftermiddag är vi åter på hemorten och önskar alla en fortsatt riktigt God Jul!

Resans omfattning:
- Bussresa
- Färjor, Hb-Hö, Rö-Putt t.o.r.
- Vägskatter i DK, TY.
- Två övernattningar på Hotel Townhouse Stadt inkl. frukost samt middag ankomstdagen.

Pris: 4 675:-/ person. Minimum 30 personer.

Anmälan senast den 4 november till Marianne Ahlgren: telefon: 070 – 222 52 eller e-post: 08.ahlgren@gmail.com