Ryssby hotel

Våffelfest i Ryssby

                    En gammal sannhistoria höjde SPF- stämning

 Den 15 juli under regntunga skyar åkte 31 pensionärer från SPF Bor-Rydaholm till Ryssby Hotell i egna fina bilar för den sedvanliga sommarträffen. Väl framme där var borden dukade till fest, ochvar och en fick beställa det läckra pålägget till dagens våfflor, som serverades med olika sylt och grädde. Vana servitriser kom så med kaffe och den beställda varan, nygräddade våfflor med så god smak att den bara försvann från tallriken. Snabbt beställdes en ny som var lika god.

Inga sura miner syntes bland de pratglada SPFarna!

Under tiden så berättade Arvid A. om en händelse på 60-talet som han var med om som 17-åring. Han och en annan ung person jobbade tillsammans i skogen åt ett sågverk i Rydaholm och Arvid hade egen Partner (alltså motorsåg). Ynglingarna blev skjutsade ut till Spånhyltan  för att fälla och reda upp träd. En stor gran vid en åker sågades raskt ner med ett 18 tums-svärd och brakade i backen med lite blixtar för det hamnade på en elledning. Strömmen försvann för de boende i området som tittade på tv där det sändes en stor riksnyhet! Sågverksägaren kom med en barsk linjearbetare från eldistributören som undrade vem han skulle skälla på. ”Skäll på mig” sa arbetsgivaren ” för jag tål bäst vid det”. Bra sagt tyckte sabotören. Ett gammalt semesterminne hanns också med.

När alla hade slickat sig om mun informerade Leif N. om augustiträffen i Horda Frikyrka den 5/8 med Dansbandsmusikern Kenneth Holmström. Han uttryckte också sin tacksamhet till Utflyktsledarna!

Så gick denna eftermiddag snabbt som en avlöning och när alla betalat var den enkla men viktiga träffen slut av fina bordssamtal och god och nyttig föda!!??

Arvid Andreasson