2024-05-16 PRO - SPF

Gemensamt i Bottnaryds församlingshem

Det var medverkan av några glada pensionärer från Gyllene Tider i Jönköping, som är en sång- och musikgrupp inom IOGT-NTO. Först kom Rönnerdahl (Sverre Broström) in i nattskjorta och blomsterkrans och sjöng: "Sjösala vals" på ett medryckande sätt. Efter det hälsade Greger oss alla välkomna. Från sånggruppen var det Sverre Broström, Sven-Bertil Ritheim, Ingegerd och Gunnel med flera som medverkade till ackompanjemang av dragspel, gitarr, ukulele, munspel och luta. Sångprogrammet omfattade många fina vår- och sommarvisor såsom "I min lilla båt" och "Jag är den glade vandraren", "Spel-Olles gånglåt", "Mosippan" m.fl.
Sven-Bertil spelade mycket fint på sitt munspel. Han framförde:"Jag trivs bäst i öppna landskap" av Ulf Lundell och "O, store Gud" av Carl Boberg. Sverre spelade ukulele till.

Efter jättegott fika fortsatte sångprogrammet en stund till. Vi fick sjunga med i refrängen. Sverre har skrivit många sånger och vi fick höra några av dem, "Drömmarnas sjö", som handlar om Vättern var väldigt fin. Programmet avslutades med "Joddlarflickan" framförd av Ingegerd. Gruppen avtackades med blombuketter och därefter blev det lotteridragning. 

Greger informerade om "Grilldag" den 15/8 på Idrottsplatsen tills. PRO och SPF, och Flättinge Gårdscafé 13/6 PRO. 
Ulla informerade om lunch på Kroatorpet 23/5 (SPF). Samåkning från Tempo kl- 13.30, och Försommarlunch på Friluftshotellet i Mullsjö den 13/6. Anmälan till Ann-Britt.

Britt Frylén

Länk till Bildgalleriet