En busslast seniorer i SPF SENIORERNA Hultsfredsbygden har varit på resa “Ut i det blå”.

Resan gick till en början jämsides med smalspårsjärnvägen Hultsfred-Västervik och då gav Kurt lite järnvägshistorik. Det var för övrigt något, som vi särskilt uppskattade under hela resan, Kurts fortlöpande information om orterna, som vi passerade, bl.a.i vilken division deras fotbollslag spelade. Likaså berättade Kurt om vattendragen utefter resan
såsom Stångån, Kinda kanal och Åsunden m.fl.

  • En kopp gott kaffe.
  • Björkfors, där BP-nostalgikern Siewert Jonsson tog emot oss vid sin BP-mack från 1955.
  • Sveriges bästa fårgård och där möttes vi av ytterligare en medryckande berättare, nämligen. ägaren till denna släktgård Gudrun Svensson
  • En god tvårätters middag på Vimmerby Stadshotell.
  • En kopp gott kaffe.
  • Björkfors, där BP-nostalgikern Siewert Jonsson tog emot oss vid sin BP-mack från 1955.
  • Sveriges bästa fårgård och där möttes vi av  ytterligare en medryckande berättare, nämligen. ägaren till denna släktgård Gudrun Svensson
  • En god tvårätters middag på Vimmerby Stadshotell.

Första stoppet var i Hjorteds kyrka, där vi  dels kunde titta på kyrkan, dels styrka oss med en kopp gott kaffe. Därefter fortsatte resan  på slingriga vägar till den anrika festplatsen Valö i sjön Björken, där många har trevliga minnen från danskvällar där. Valö är också nuförtiden känt för sina räkmackor, så givetvis avnjöt vi sådana där, som en lättlunch.

Nästa stopp var i Björkfors, där BP-nostalgikern  Siewert Jonsson tog emot oss vid sin BP-mack från 1955, där man bevarat mycket från den tiden, när mackarna stod för god personlig service, när man skulle tanka. Besöket här blev mycket uppskattat, dels för att Siewert är en så underhållande berättare, dels för att alla i vår ålder känner stor nostalgi vid åsynen av en sån här mack.

Därefter var det dags för vidare färd på krokiga vägar för att komma till nästa begivenhet, som var Orremåla gård, som i “Corren” Östgöta Correspondenten kallats Sveriges bästa fårgård och där möttes vi av ytterligare en medryckande berättare, nämligen ägaren till denna släktgård Gudrun Svensson, som tillsammans med sin man Harry Nylund föder upp gotlandsfår, mest för pälsens skull och har för sina fina pälsverk mottagit många fina priser.
Gudrun berättade livfullt både om gårdens spännande historia och om allt arbete vad gäller  fårskötsel. Vi bjöds också på läskande saft med granskott som huvudingrediens.

Resan avslutades med en god tvårätters middag på Vimmerby Stadshotell. Vi brukar skoja om att en bra reseledare även ordnar bra väder och vad gäller det, så finns det inget att klaga på, för varje gång vi steg ur bussen, så tittade solen fram.     

Hjärtligt tack till Kurt, Carin och Anders från oss nöjda resenärer.
 

Vid datorn Gunborg