Kreolsk gryta

KREOLSK GRYTA i Hulterstad
12 PERSONER

1 kg Fläskytterfile
4 msk smör
500 gr kabanoss eller chorizokorv
3-4 röda paprikor
3 st. vitlöksklyftor
12 dl vispgrädde
3 dl köttbuljong (Bong)
3 dl cornicons
3 dl svarta oliver
3 dl syltlök
Salt o svartpeppar
4 msk majsstärkelse

Gör så här:
1. Putsa köttet och skär i skivor och dela dessa i tre bitar. Skär
korven i skivor. Kärna ur och strimla paprikan.
2. Stek korven i en gryta under omrörning tills den fått färg.
Bryn köttet i fettet efter korven tills den fått färg. Tillsätt
paprikan och låt steka med några minuter. Krydda med salt
och svartpepper.
3. Blanda ner syltlök, oliver och cornicons i grytan och häll på
grädde och buljong. Låt sjuda under lock ca. 5 min.
4. Blanda ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner redningen i
grytan. Låt koka upp.
5. Servera grytan med ris, gryn eller pressad potatis och sallad.