Vinprovning vita viner 20240528

Så har vi under den givna trojkans ledning vägt och värderat fem vita viners smaker och de avtryck dessa lyckades åstadkomma.
Anders tog upp lite om "Terroir" som är ett begrepp för vinets samlade uttryck från ena änden till den andra, såsom klimat, Jordmån, årsmån, temperatur, nederbörd, skördeförhållanden, traditioner, regionens speciella inverkan, och så vidare.
Därefter tog Anette och Ing-Britt vid med själva provningen av vinerna.
Förvånansvärt jämna viner om än med olika smakstil, men de var ju jämngamla, om man säger så.

  • Upphällt och klart för provning av vita viner från flera kontinenter
  • Detta är det som blev kvar - ömsom vin och ömsom vatten - utanpå, som pärlande dorppar
  • Diskussionerna om vinerna kunde bli både livliga och allvarsamma, nästan ner på molekylnivå.
  • Upphällt och klart för provning av vita viner från flera kontinenter
  • Detta är det som blev kvar - ömsom vin och ömsom vatten - utanpå, som pärlande dorppar
  • Diskussionerna om vinerna kunde bli både livliga och allvarsamma, nästan ner på molekylnivå.

Provade viner:

Arniston Bay, Sauvignon Blanc årgång 2023 från Sydafrika Western Cape Coastal Region, möjligen intressant, just med en flaska av papp, nummer 2139, 97 kronor; 

Buccia, Sicilianska druvan Carricante, årgång 2022, nummer 70625, 99 kronor; 

Spring Village, Chardonnay, årgång 2022 från Kalifornien , nummer 6803, 85 kronor;

Revenge of the little Squid, Riesling, Rheinhessen, Tyskland, 2022, nummer 57360, 89 kronor; 

Saint Clair, Riesling 2023, Marlborough Nya Zeeland, 139 kronor.