Månadsträff december

Månadsträffen i Ljungbyholm 19-12-12
Julbord med lucia

Vår ordförande Bo hälsade hela 96 SPF-are (rekord för denna terminen) välkomna till Sockenstugan i Ljungbyholm.

Många såg naturligtvis fram emot att få ta del av det dignande julbordet, som Gerds Mat stod för och som SPF-Ljungbyholmarna hade dukat fram. Här fattades ingenting och SPF-arna lät sig väl smaka. Skinka naturligtvis, men också köttbullar, prinskorv olika sillar, sallader och det mesta av det som tillhör ett rikligt utrustat julbord.

Efter en timme var det dags för Tommy Elmgren från Nybro, alias Tomten, att ta över med jul- och vinterpotpurri samt evergreens av bl a Cornelis Vreeswijk, Sven-Ingvars, Ove Thörnquist och Elvis. SPF-arna var verkligen med på noterna och trivdes i trevlige Tommys sällskap. 

Så dämpades belysningen. Tomten tystnade och från hallen hördes Natten går tunga fjät .. In trädde Kalmars Lucia, Thilda Olsson med sina sex tärnor.
Med en repertoar på ca en halvtimme hann de framföra de flesta av Luciafirandets klassiker och dessutom några som kändes nya, men bra. Det var skönsång och stämsång av högsta karat. Applåderna ville knappast ta slut när Lucian och hennes tärnor sjungandes lämnade lokalen.

Sedan var det dags att stärka sig med kaffe och hembakade julkakor.

Birgit Kolmevik, som efter lång konvalescens nu åter var tillbaka i SPF-kretsen, tackade för all uppmuntran och uppvaktning under sin återhämtningsperiod. 

Carl-Bertil, vår studieledare, redogjorde för kommande studiecirklar: Hjärngympa med omstart den 15/1, Mat och Klimat med start den 22/1 och ytterligare en cirkel kring mitt 60-tal, även den med start den 15/1.

Stig, vår reseledare, flaggade för kommande resor: först en en- eller tvådagars resa till Västervikstrakten till våren och sedan en fyra- till fem dagarsresa till norra Polen nästa höst.

Sedan var det dragning på dagens lotteri med massor av vinster, som givmilda medlemmar och andra vänliga människor skänkt. Träffen avslutades traditionsenligt med att Ann-Marie Petersson läste Rydbergs Tomten till ackompanjemang av Ann-Katrin Sandgren på piano.