Höstresa till Tidaholm onsdag 4 september

Följ med till Tidaholm - småstaden vid ån Tidan.
Alla 70+ åker på Västtrafiks seniorkort.

Hej kära vänner!

Raderna här nedan är tänkta att sälja in höstens dagsresa, onsdag 4 september. Då åker vi till en charmig småstad vid ån Tidan, en stad med spännande industriell historia, nämligen Tidaholm.

Tanken är att vi ska kunna använda våra seniorkort för att ta oss dit och hem. Vi åker med ett Västtåg, slutstation Skövde. Det avgår klockan 8.18 från Herrljunga. Väl framme i Skövde byter vi till buss och når vårt resmål klockan 09.44.

Tidaholm hinner vi med några studiebesök, plus att den som vill kan äta lunch på något av stadens matställen. Här finns två thai-restauranger, en italiensk och en grekisk och så förstås att antal pizzerior. Alternativet är att ta med egen lunchmat. Några smakliga konditorier ståtar Tidaholm också med.

Hemresan kan påbörjas endera 14.35 eller en timma senare. Då åker vi buss till Falköping, där tåg inväntar. Vi är tillbaka i Herrljunga 15.39, alternativt 16.38.

Vi kan vi då titta på?

Tidaholms museum har fått goda recensioner på nätet. Här finns permanenta utställningar, som handlar om hur industristaden Tidaholm byggs upp. En gång var Vulcans tändsticksfabrik störst i världen. I staden byggdes bilar, brandbilar och lastbilar för långt med än 100 år sedan. Entréavgiften till museet är 70 kronor per person. Blir vi 30 eller fler som kommer klarar vi oss med 50-lappen jämt.

Den centralt belägna kyrkan, invigd år 1841, ska vi även hinna titta på och i.

I den industrihistoriska miljön, med ån Tidan friskt böjande utanför fönstren, hittar vi Marbodal Center, Mitt i hjärtat, på Vulcanön, har det bedrivits industriverksamhet sedan slutat av 1700-talet. Här erbjuder företaget, som är ett av Sveriges största i sin genre, alla intresserade en stor, fräsch och välkomnande köksutställning.

Mer är så här lär vi inte hinna med.

Tidaholm är en mysig liten stad. Följ gärna med dit och njut.

Vi samlas på stationen i Herrljunga, plattform 2, senast klockan 08.00.

Har ni frågor om resan så ring eller skriv till Jan, 35608 eller janclaesson@telia.com

Varmt välkomna! hälsar

 

Knutpunktens styrelse

 

Inbjudan för utskrift, klicka här