Tjejröra

Knutpuntens tjejer rör ihop underbara menyer. Här presenteras menyerna och recepten.

Bildtext: Lena och Lillian förbereder potatisen. (Foto: Margareta Dahlquist).

Sista tjejröran för våren gick av stapeln måndagen den 17 april.
10 förväntansfulla damer hjälptes åt att fixa en smakrik trerätters middag.

Menyn:
Förrätt: Kantarellltoast.
Huvudrätt: Saffransgul fisksoppa.
Efterrätt: Bärcheesecake.

Här finns recepten för utskrift: Klicka här


Kantarellltoast.

 


Saffransgul fisksoppa.


Bärcheesecake.

 

20230327
10 matglada damer har under några härliga kvällstimmar roat sig med att laga och äta mat på SPF Knutpunktens "tjejröra",

Menyn:
Förrätt: Påsktallrik med lax, sill och ägghalvor.
Huvudrätt: Kycklinggryta med trattkantareller, broccoli och körsbärstomater serverad med ris och ärtor.
Efterrätt: Hemgjord påsktårta.

Här finns recepten för utskrift: Klicka här


Förrätt: Påsktallrik med lax, sill och ägghalvor.


Huvudrätt: Kycklinggryta med trattkantareller, broccoli och körsbärstomater serverad med ris och ärtor.


Efterrätt: Hemgjord påsktårta.

 

Vid Tjejröran den 13 mars blev det:

Förrätt: Avocadokräm med räkor och stenbitsrom.
Huvudrätt: Fiskgratäng med lax  och torsk.
Efterrätt: Citruscarpatio med färskostkräm med smak av lime.

Här finns recepten för utskrift: Klicka här


Förrätt: Avocadokräm med räkor och stenbitsrom. (Foto: Margareta Dahlquist).


Huvudrätt: Fiskgratäng med lax och torsk. (Foto: Margareta Dahlquist).


Efterrätt: Citruscarpatio med färskostkräm. (Foto: Margareta Dahlquist).

Vid vårens första tjejröra tillagades det:

Förrätt: grönkålspizza med pinjenötter/solrosfrön.
Huvudrätt: sötpotatissoppa med chorizo samt stekpannebröd.
Efterrätt: mandelkorg med glass och varma hjortron (varm hjortronsylt).

Här finns recepten för utskrift: Klicka här

Förrätt.

Grönkålspizza med pinjenötter/solrosfrön.

Huvudrätt.

Sötpotatissoppa med chorizo samt stekpannebröd

Efterrätt.

Mandelkorg med glass och varma hjortron (varm hjortronsylt).

 

Höstens sistaTjejröra.
Menyn bestod av Baguette med stekta kantareller och fetaost, Tacogratäng med tilltugg och Ananaspaj med vaniljglass med smak av vit choklad.

Tacogratäng:


Ananaspaj