Hollandsresan med Hagestads Touring 2017

Tidig morgon den 21 April 2017 startade medlemmar från SPF Seniorerna Kabusa en resa till Nederländerna för att uppleva årets blomstertåg och fest, förväntningarna var höga och dessa infriades verkligen!
Arrangör var Hagestad Touring, en påläst reseledare var Karin Erlandsson och utmärkte chauffören Henrik Nilsson som gjorde resan behaglig i den intensiva trafiken till årets blomstertåg.

Första besöket var Världens åttonde underverk den 30 km långa Afsluitdijkvallen som inhägnat och bildat insjön Ijsselmeer.
Efter besöket på Afsluitdijkvallen var det dags att styra mot platsen för det mäktiga blomstertåget, vi var inte ensamma precis vår buss plus 1000 bussar till var intresserade av blomstertåget. Blommorna vissnade inte för den dagliga regnskuren frächade upp. Denna dag hann vi också med ett besök på träsko och osttillverkningen i Volendam, vår trevlig guide kunde presentationen på svenska!

Ny dag nya upplevelser!
Först besökte vi Hagestad Tourings hovlverantör av blomsterlökar Ruddi, duktig och charmig försäljare många lökar innhandlades och bussen dekorerades med blomster. Efter schopping besökte vi blomsterparken Keukenhof med alla hyacinter, narcisser och tulpaner i 50 ha stor park. Återigen många besökare, har aldrig sett en så stor bussparkering med bussar från alla Europas länder.

På eftermiddagen gick färden till Haag där kungafamiljen bor, de bjöd inte in men vi besökte muséet med den fantastiska rundmålningen Panorama Mesdag, så verklighetstrogen att man kände sig förflyttad 130 år tillbaka i tiden.

Klicka på PDF-filen nedan                                                                                    Direktlänk:  Hollandsresan 2017