Vilken "skolmat" vi fick

på Parapeten

Efter idogt ringande under flera månader lyckades Maggan till slut komma fram och få plats för 45 Fyrklöver-medlemmar på restaurangskolan i Helsingborg för lunch den 24 maj 2024. Det var sannerligen en lunch som hette duga - 3-rätters dessutom.

Som förrätt kunde man välja mellan Västerbottenostpaj med Serranoskinka eller Råstekt Grön sparris med räkor och sandefjordssås. Varmrätterna var antingen Ugnsbakad Lax med Hollandaisesås, nypotatis, sauterade grönsaker och stenbitsrom eller Lammrostbiff med rostad vitlökssky, nypotatis, palsternackscrème och ugnsbakade tomater. Det var precis så gott och fint som det låter!

Till dessert fick vi något så tjusigt som Jordgubbsbavaroise med rostad kokos, råkräm och chokladsås. En strålande uppläggning som avslutning vara det.

De som både lagade maten och serverade oss var andraårselever vid Restaurang-skolan.  Vi måste säga att de alla gjorde bra ifrån sig och önskar dem lycka till i sina kommande positioner. 

Text: Titti Nilsson
Bild: Titti Nilsson, Margaretha Woldt