VILKEN HÄRLIG JUBILEUMSFEST!

26 april 2024

Strilande regn kunde inte lägga sordin på stämningen när vår förening firade 40-årsjubileum på Tingvalla. Från första stund kändes glädjen och gemenskapen när jubilarerna anlände och skakade sina paraplyer och hängde av sig och bytte skor i garderoben.

Som vanligt var många tidiga - det är sådana vi är i den här åldern - så det fick bli lite väntan innan allt var klart för “insläpp”. Och då hade personalen ändå varit där från tidig förmiddag och vi i styrelsen i en omgång på förmiddagen och dekorerat med ballonger, serpentiner och blommor på borden.

Så släpptes då alla in, prickades av och och “minglade” tills det var dags för servering av välkomstdrink - Mimosa kallas den och fås både med och utan alkohol - apelsinjuice med bubbel.

Klockan 17 var förrätten på borden och vi kunde börja inta våra platser. Varsin dryckesbiljett låg vid kuvertet och med den kunde man förse sig med vin eller öl eller cider. Till kanapén med gubbröra var det också gott med “en lille en” - men den fick man köpa till. Titti hälsade kort välkommen och Maggan ledde snapsvisan.

Så dags för jubileumsbuffén - varmrökt lax, kyckling, potatisgratäng, sallad och ostpaj. Samt gott bröd, vispat citronsmör och tapenade. Plus goda såser förstås!

Här tog Maggan ton och vi sjöng en vinvisa och en ölvisa - ingen orättvisa här inte!

Sen höll Ordföranden Titti jubileumstalet - inspirerad av Ulla-Britt Lundqvists tal på jubiléet tio år tidigare men med en del tillägg och funderingar.

Så var det dags för “divertissement” som det heter i Nobelsammanhang - Edward C. Johansson som spelade och sjöng country och rock n´roll. Kommentar från någon vid bordet.....”både örongodis och ögongodis”. Och som han levererade! Det var sväng och igenkänning i stort sett hela tiden!

Efter Edwards första del så var kaffe och tårta serverad. Caffe latte-tårta från Sjöholms bageri i Ängelholm, som var så len och kalorifylld att den lade sig som bomull ovanpå den goda maten! Efter tårtan - dags för Edward och sång och musik igen! Och vi hade nog kunnat sitta där ännu och minnas med hjälp av den musiken! Men allt roligt har ett slut - så även denna fest som vi förhoppningsvis kommer att minnas ända till nästa jubileum.

 

Text: Titti,  Bild Titti, Marianne