Senilteatern, en rolig och varm föreställning

Månadsmöte 14 maj 2024

Det var varmt ute och varm stämning inne vid senaste Månadsmötet när Senilteatern spelade upp “Cabaret Livslinjen” för oss 75 som var där.
Damgruppen, som kallar sig Senilteatern, består av 7 medlemmar som för ett antal år sedan gick seniorkurser på en folkhögskola och bland annat deltog i en teaterkurs.
De tyckte att det var så roligt att de ville fortsätta - och på den vägen är det. Det har gått några år och medelåldern bland damerna är 79 år! Men ingen senilitet där inte! De kom ihåg varenda replik och vi skrattade och blev betänksamma om vartannat när de framförde sina sketcher.

 > På apoteket fick en dam höra att “hon inte fanns i registret” när hon presenterade ett pappersrecept från sin doktor - “numera är recept digitala”.....

 > Och på arbetsförmedlingen fick den uppsagda kokerskan rådet att söka som “asfaltkokare”.

 > När en dam ringde sitt försäkringsbolag fick hon reda på att hon stod som nummer sjuhundrasju i telefonkön! Vi känner väl igen oss lite till mans allihopa.....

Djupare funderingar över livet blev det också i några sketcher. 

Jag (=Titti) antecknade en hel del från föreställningen.......men kan inte hitta mina anteckningar. Tala om senil! Förresten fick jag lära mig häromdagen av en sjuksköterska att senil helt enkelt betyder gammal/åldrad, men tyvärr har kommit att innefatta att man även är glömsk och virrig. Vilket inte alltid är fallet! Men i det här fallet är det fallet!

Nästa månadsmöte är den 10 september. Vi ses!






















Text och bild: Titti Nilsson