12 maj

Månadsmöte, pubkväll, "Joyride", sommarlunch och resa till Kalmar och Öland.

Kära medlemmar,

Nu på onsdag den 15 maj kl 14.00 har vi det sista månadsmötet för våren. Då kommer Julia Sjögren, specialistläkare för öron/näsa/hals och håller föredrag om ”yrsel och balans”. Kaffeservering och lotteri.

Extra pubkväll den 23 maj på Dalby Gästis. Obs! insläpp kl 17.00.
46 platser fulltecknade.

Samtliga platser till musikalen ”JOYRIDE” den 25 september är fulltecknade enligt intresselista. Sista betalningsdag 19 augusti, 735:- för buss och biljett per person till Bg 5876-6452.

Den 17 juli kl 14.00 är lunch planerad på Dalby Gästis. Betalning på plats 145:- / person. Anmälan senast 2 juli till Ann-Marie Andersson, aa.spfdalby@gmail.com eller 076-3058535

Den 14 – 16 september är resa planerad till Kalmar och Öland via Blekinge med Kristianstadbuss. Många trevliga besök under resans gång. För ytterligare info, se vår hemsida eller kontakta Märta Sjöberg via mail martasjoberg43@gmail.com eller 070-8209665. Min 35, max 50 deltagare. Intresseanmälan senast 15 juni till Märta Sjöberg.
Helpension ingår alla dagar. Pris 4.150:- / person, enkelrumstillägg 975:-.
Avbeställningsskydd 200:-. Faktura kommer från resebyrån. Se bilaga.

Se i övrigt höstprogrammet som vi planerar dela/skicka ut v 24 under juni månad.

Ha det bra tills vi ses.

Els-Britt Pålsson
Ordförande
Tel: 070-9223084
ep.spfdalby@gmail.com

Länk till vår hemsida:

https://www.spfseniorerna.se/distrikt/skanedistriktet/foreningslista/spf-seniorerna-dalbybygden/

BILAGA

Kalmar och Öland 14 – 16 september 2024.
Vi åker med Kristianstad Buss till Öland via Blekinge. Det blir ett stopp för en
förmiddagsfika på Enjoy i Fjälkinge. Nästa stopp blir i Karlskrona där vi besöker det finaMarinmuseet . Vi går runt på egen hand, det är mycket väl skyltat med bra information som är lätt överskådlig. Lunch intar vi på restaurang Skeppsgossen.

Därefter åker vi en liten bit för guidad visning på Porslins- och Bilmuséet, där vi delar gruppen, du väljer antingen bilar eller porslin. Sedan kan man gå runt på egen hand en stund på ställena.
Färden går vidare mot Kalmar, ett litet stopp i Kristianopel för ett besök i en lite annorlunda kyrka.

I Kalmar checkar vi in för två nätter på hotell Clarion Hotell Packhuset, som ligger vackert vid hamnen. Efter frukosten så åker vi över till Ölands sydligaste del och beskådar fyren Långe Jan. Vi besöker Otttenbys fågelstation där vi får guidad visning och berättelse om deras verksamhet. Sedan åker vi vidare till Arentorps Kroppkakor för lunch. Under eftermiddagen besöker vi Ölands Museum i Himmelsberga, med guidad visning och berättelse om Ölands historia. Vi besöker även Ismantorps Fornborg där man kan gå för att beskåda ruinerna.

Efter frukost åker vi till Slottet där vi på egen hand kan promenera i de fina omgivningarna en stund. Sedan är det dags att åka mot Boda Glasbruk med Hönsa-Lottas Luffarmuseum där vi bjuds på en riktig luffarlunch. Snacke-Per med vänner kommer att berätta om luffarepoken, vi får besöka museum med utställningar av allt från gamla väckarklockor till glas-och luffar-arbeten. Besöket avrundas med eftermiddagsfika innan vi vänder hemåt igen.

För ytterligare info, se vår hemsida eller kontakta Märta Sjöberg, via mail
martasjoberg43@gmail.com eller 070-820 96 65.
Min 35, max 50 deltagare. Anmälan senast 10/7. Till Märta Sjöberg
Helpension ingår alla dagar.
Pris: 4150:-/person, enkelrumstillägg: 975 :- Avbest skydd: 200:-
Faktura kommer från resebyrån.