Ölands Skördemarknad 27-29 september

Skörderesa till Öland 240927–240929.
SPF Färingtofta åkte tillsammans med SPF Röstånga till Öland. Startklockan 0900 en regnig fredagsmorgon i Ljungbyhed. Efter tre timmars åkning stannade vi för en lunch på Nättraby krog, mätta och belåtna åkte vi vidare i en och en halv timma tills vi var framme på Öland. Det regnade och regnade, när vi kom fram till vårt första stopp på Eriks öre bygata där det fanns både tomtar och troll. På bussen igen och vidare till Ölands Örtagård där möttes vi av otroliga dofter från alla kryddor och växter. Nu hade det slutat regna och vi åkte vidare till Paradisverkstaden. Där kunde vi öppna plånböckerna för det var dyra saker där. Dagen började ta slut så resan gick till Kalmar och Calmar stadshotell, där fick vi njuta av en gemensam middag.
Dag två sken solen från en klarblå himmel men lite kyligt. Efter frukost var det dags igen, på bussen, och över till Öland och Fårets dag på Borgholms slottsruin. Vi möttes av en pampig invigning, där fanns mycket att titta på, fåren blev klippta och vallade av vallhundar, mycket egentillverkat hantverk såldes överallt det, var fina saker. Nästa besök var Ekerums slöjd med matmarknad, där tillbringade vi några timmar, de som ville kunde också bli mätta för det fanns mat överallt. En dag fylld av intryck, färger och dofter lämnade vi Öland och åkte tillbaka till Kalmar. Innan vi kom till hotellet besökte vi slottet, dagen slutade med en gemensam middag som var lika bra som dagen innan.
Dag tre var lite mulen och grå, nu var det dags att bege säg hemåt igen mot Röstånga och Ljungbyhed. På hemresan besökte Kosta Outlett med alla sina butiker. Ölandsresan var slut.

Britt-Marie