Vinprovning den 15 november kl. 18.00 i SPF lokalen

Mousserande viner

Vi provar 3 mousserande viner framställda på olika, mer eller mindre kostnadskrävande, sätt. Är det värt pengarna att satsa på en dryck gjord enligt ”champagnemetoden” vilket inte nödvändigtvis behöver vara en champagne eller kan en dryck gjord enligt ”läskedrycks-metoden” eller någon av de andra mindre kostnadskrävande tillverkningssätten ge väl så goda viner?

Inledningsvis ges några ord om olika mousserande viners historia och hur och var de produceras. Efterteorigenomgången följer den praktiska provningen då vi tillsammans analyserar vinerna med fokus på skillnaderna.

Efter vinprovningen testar vi det vi har kvar i glasen till en mindre måltid. Priset för provningen är 200: -per person.

Max. antalet deltagare är 18 och första anmälningsdag är 15:e oktober kl.09:00.
Anmälan görs till Göran Melvanius, goran.melvanius@gmail.com eller 070 592 50 68.